Asker - Brumunddal 1-0:

På stillingen 1-0 i det 87. spilleminutt ble Sigurd Ertsås lagt i bakken innenfor sekstenmeteren, og dommeren ga Dala straffespark.

Ertsås gikk selv fram for å ta straffen, men da gikk det som det ofte gjør når spillere som selv blir felt, skal ta straffesparket selv.

Bom.

- Det der var blytungt. For meg er det ikke så farlig å bomme på straffespark, isolert sett, det kan jeg leve med. Men det er vondt å se gutta, sier en knust Ertsås etter kampen.

Han var langt nede etter kampslutt, og kjempet mot tårene. 

Automatisk syndebukk

- Jeg føler meg som en syndebukk. Jeg blir automatisk det. Det er et poeng vi hadde fortjent og skulle hatt. Jeg tar ansvaret for den, sier Ertsås mens han smiler tappert.

Ertsås spilte en meget god kamp for Dala, og kunne fort ha scoret et mål midtveis i andreomgangen, men nok en gang ble forsøket hans reddet på streken, som så mange ganger før denne sesongen.

Fred Leo Nysæter føler med spissen. Men han er sikker på at Ertsås rister av seg skuffelsen.

- For Sigurd er dette fryktelig surt, men han er voksen nok til å klare dette. Jeg synes Sigurd spilte sin beste kamp for sesongen i dag, sier Nysæter.

Han mener Brumunddal hadde fortjent minst ett poeng, og at de var uheldige som tapte kampen, til tross for at Asker hadde ballen mest, uten at de skapte mange farligheter.

- Det ble et surt tap. Jeg synes ikke de skaper all verden, vi står imot godt, og så blir vi spilt lave i den perioden de scorer, og da kom det et fint mål. Vi kunne pokker meg tatt poeng. Vi satte inn en sluttspurt som burde gitt oss et mål, men det er bittert når det skjer på denne måten. Gutta står på, innsatsen og moralen er strålende, oppsummerer Nysæter.

Stolpetreff

Begge lag knivet om initiativet de første fem minuttene, men det var vertene som fikk den første, store sjansen.

Etter en døball endte ballen i beina til en Asker-spiller, som skjøt ballen på halv volley, men kula smalt i tverrliggeren og ut.

Det første kvarteret foregikk uten at noen av lagene tilrev seg initiativet i oppgjøret, men det var flere tøffe dueller og småampert ute på banen. 

Det var lite, eller ingenting, som skjedde, og foruten sjansen til Asker etter fem minutter, var det ingen forsøk som traff mellom stengene og satte keeperne på prøve. 

Scoringer ble det ikke i første omgang, en omgang som ikke fortjener en setning i noen historiebøker. 

Vertene tok kommandoen fra start i den andre omgangen, og fikk flere muligheter på corner, men Dala holdt unna, enn så lenge. 

Mens en blodig Christoffer Heier Solbakken fikk behandling på sidelinjen, fikk Dala en kjempesjanse til å ta ledelsen.

Først skjøt Lehne Olsen et skudd som Asker-keeperen ga retur på. Der dukket Ertsås opp, men dessverre gikk det som så mange ganger før denne sesongen.

Avslutningen gikk dessverre i en blokkerende Asker-spiller.

Drømmescoring

Vertene tok kommandoen i oppgjøret etter dette, og vasket fram flere gode muligheter, men en god Emil Holst sto i veien for Asker.

Helt til det gjensto 15 minutter. 

Da tok Asker ledelsen, ved scoring av Aleksander Solli. En kunstscoring fra 20 meters hold opp i krysset bak en sjanseløs Holst. 

Med tre minutter igjen på klokka ble Dala tildelt straffespark, etter at Ertsås ble lagt i bakken.

Samme mann gikk fram for å ta straffesparket. 

Det gikk ikke så bra. Keeper gjettet riktig og reddet straffesparket, til Dalas store fortvilelse. 

Dala løftet spillet i banen mot slutten av oppgjøret, i jakten på utlikning, men kom aldri nærmere enn på straffesparket. 

Flere scoringer ble det ikke, og Asker vant 1-0. 

Brumunddals lag (4-4-2): 

Emil Holst - Fredrik Haave Andersen, Rune Pettersen, Jesper Sørum Johansen, Syver Karlsen - Torgeir Strand Osmo, Henrik Lehne Olsen, Christoffer Heier Solbakken, Nicolai Vagn Michaelsen - Dardan Rexhaj, Sigurd Ertsås

Innbyttere: Stein-Erik Bjønness Werven, Mahad Abdi Abdillahi, Peder Jensbak Nysæter, Erik Sigtbakken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.