Brumunddal kommer til å gå i minus også denne sesongen, og nå har tre spillere valgt å trappe ned og gå til Furnes i 4. divisjon. 

I tillegg har Morten Svalstad sagt opp jobben sin som daglig leder i klubben. 

- Det er riktig at jeg har gjort det, men dette handler kun om min egen situasjon. Det er bare at jeg bytter jobb, slik som det var sist da jeg kom til Brumunddal, sier han.

Han forteller at det er tøffe dager i Brumunddal.

- Økonomien er utfordrende, og det har den vært i flere år. Det er en hard jobb, men vi har gått inn og forsøkt å kutte kostnadene nå, og vi håper å kunne gå i pluss neste år.

røde tall

- Hvor mye går dere i minus i år?

- Vi går i minus, men jeg har ikke eksakte tall på det ennå. Det har vært store kostnader i klubben, men det har vi tatt ned nå. Nå skal ingen spillere tjene penger i klubben.

- Frykter du at klubben går konkurs?

- Nei, jeg frykter ikke det. Vi jobber hardt for å rette opp den situasjonen vi har vært i over flere år. Og vi har tålmodige krediterer som har vært lojale mot oss. Vi har vært åpne om dette gjennom hele sesongen, sier han. 

- I går gikk tre spillere til Furnes. Hva tenker du om det?

- Det vil alltid være slik at noen blir med videre, mens andre sier nei. Det er mange som spilte her i fjor, som blir med videre. Så jeg ser ikke svart på det, sier han. 

Positiv Nysæter

Mandag ble det klart at Gaute Granmo, Torgeir Strand Osmo og Jonathan Helmersen trapper ned satsingen og fortsetter i Furnes.

Det skaper utfordringer for sportslig leder Fred Leo Nysæter.

- Det er klart det er kjedelig å miste spillere som har vært i klubben lenge. Men til syvende og sist handler det om motivasjon. Det er vemodig og trist, men dersom de ikke er motiverte, må vi akseptere det, sier han.

Og utfordringen med å skaffe erstattere er stor, for klubben skal ikke lønne spillere i år. 

- Det er styret som har bestemt det, og det er noe jeg og Morten (Svalstad) må ta til oss. Men jeg er positiv, for jeg tror vi får et lag som skal kunne være med og gjøre det bra, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00