- Vi underpresterer i dag, og det er det ingen tvil om. Vi er unøyaktige i pasningsspillet vårt, og vi gjør feil overalt på banen, sier treneren, som drillet en 3-5-2-formasjon for første gang.

Redalen hadde kun én målsjanse, og det var derfor vanskelig for treneren å si for mye om hvordan han syntes det funket.

- Vi har god kontroll defensivt, og vi har fått satt det skikkelig på plass. Men vi må skape mer, sier Nysæter, som gjerne skulle møtt bedre motstand.

- I dag var egentlig planen å spille mot Eidsvold Turn, men de måtte trekke seg, for det er cup-kvalik. De ser bra ut, og det hadde gitt oss enda bedre kamp. Det er lettere for Skeid, KFUM og HamKam å få skikkelige matcher. Vi er Brumunddal, og det er ikke sikkert det er så attraktivt å møte oss, innrømmer han.

Solbakken-goal

Brumunddal startet ikke kampen spesielt godt, og gjestene lå lavt i banen.

Men da Dala, anført av Fredrik Haave Andersen, hadde kommet seg flott oppover høyresiden, fikk til slutt Christoffer Heier Solbakken ballen på 16 meter, og han satte den nede i motsatt hjørne.

Dala hadde flere halvsjanser, men uten å få ballen i mål.

dødt etter hvilen

Vertene hadde full kontroll på kampen, men uten å skape all verden.

Omgangens største sjanse kom da Anders Ludvigsen fikk vende opp i feltet, snu seg rundt og avslutte. Ballen gikk i stolpen, rullet langs streken, og så forsvant den utenfor ved motsatt stolpe.

Jesper Sørum Johansen, som kom inn etter 72 minutter, viste fram en flott Cruyff-vending, forserte 20 meter med ballen, før han klinte den i nettveggen og ut.

Gjestenes Helge Jøndal, som har spilt 11 sesonger for Raufoss, var nær scoring på overtid. Vingen fikk ballen ute på venstresiden, dro av Sindre Tråseth med en lekker finte, kom inn i feltet og skjøt mot lengste kryss. Emil Holst, som hadde hatt lite å gjøre, kastet seg så lang han var og slo ballen ut til corner.

- Den var fin, den, sa han om redningen etter kampen.

Dermed endte kampen 1-0 til Brumunddal.

Brumunddals lag (3-5-2): Emil Holst - Anders Ludvigsen, Rune Pettersen, Syver Karlsen (Sindre Tråshet fra 63.) - Fredrik Haave Andersen (Jesper Sørum Johansen fra 72.), Henrik Lehne Olsen, Christoffer Heier Solbakken, Torgeir Strand Osmo (Markus Haave Andersen fra 45), Kristian Eriksen (Dardan Rexhaj fra 64.) - Sigurd Ertsås (Dardan Rexhaj fra 72.), Nicolai Michaelsen, (Erik Sigtbakken fra 45.)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00