Fred Leo Nysæter var fornøyd etter kampen.

- Det er godt å se at det er nivåforskjell på lagene. Det er ikke alltid vi styrer kampene, så man kunne se at det var litt uvant, men det er alltid moro å score mål. Alt i alt var dette OK godkjent. Det er ikke lett å spille mot lag som ligger så lavt som i dag, men jeg synes vi løste det fint, sier Brumunddal-treneren.

Christoffer Heier Solbakken scoret to mål i første omgang, og var fornøyd med god trening mot Valdres.

- Vi fikk trent angrep, og det trenger vi. Nå har vi klart mer ballkontakt enn vi har hatt tidligere denne vinteren. Vi møter lag som er betraktelig bedre enn Valdres, og vi har fortsatt en god del å jobbe med.

Åpnet bra

Etter 10 minutter fikk Brumunddal corner. Lehne Olsen sendte ballen inn i feltet, og en presset Emil Holst i Valdres-buret fikk bare bokset ballen i beina på Christoffer Heier Solbakken, som enkelt kunne tuppe ballen i mål. 1-0 til Dala. Brumunddal hadde før det hatt flere gode muligheter som ble reddet av Holst.

Etter dette roet kampen seg betydelig ned, og Brumunddal hadde mye ball. Valdres kom på et par farligheter, uten at det var veldig stor fare for Brumunddal sin ledelse. Dala var også farlig frempå et par ganger, uten at det ble mål.

Etter 30 minutter ropte Valdres på straffe, men det var ikke før fem minutter senere ropene ble hørt. Dala-keeper Werven felte en Valdres-spiller på veg inn i feltet, og straffe ble blåst. Den ble ekspedert sikkert i mål, og lagene var like langt etter 37 minutter.

Uavgjort var det ikke lenge, for etter 43 minutter ble kampens første målscorer, Christoffer Heier Solbakken spilt fint igjennom av Fredrik Haave Andersen, og satte sikkert 2-1 like før pause. Brumunddal var det beste laget, og slapp kun Valdres til i små perioder. En fortjent ledelse etter de første 45.

God andreomgang

Det første kvarteret av andre omgang skjedde det ikke stort, men det var Brumunddal som styrte det meste av banespillet. Syver Karlsen ble også taklet stygt på veg fremover. Direkte etter å ha kommet på banen igjen, styrte Karlsen ballen i mål fra kloss hold etter en retur. 3-1 til Brumunddal etter 61 minutter.

Samtlig av Brumunddal sine innbyttere hadde kommet på banen da Vegard Ruud rundet en forsvarer, i tillegg til Emil Holst, og satte inn 4-1 til Brumunddal etter 70 minutter. Fint mål av ringreven Ruud.

De siste ti minuttene var det klart for Erik Sigtbakken-show. Innbytteren satte først 5-1 på et frispark, før han lobbet ballen over Emil Holst i mål til 6-1 etter 84 minutter. Brumunddal avsluttet kampen meget sterkt, noe som også er et styrketegne for hvit-trøyene.

Det var det siste som skjedde inne i den knallfine Valdres storhall, og Brumunddal kan ta med seg selvtillit etter å ha imponert mot Valdres. 

Før kampen

Fred Leo Nysæter prøver å sette laget før en ny sesong, og treningskampene er essensielle for å få samkjørt laget før seriestart tidlig i april. Lørdag klokken 15.00 er 3. divisjonslaget Valdres motstander i Valdres storhall.

Brumunddal kommer fra et surt 0-1 tap i forrige treningskamp mot rival HamKam på Børstad. Da var fokuset det defensive, men det blir sagt at Nysæter nå vil prøve en ny formasjon, og mer offensiv innstilling. Vi følger med i Valdres.

- Nå er vi over i en fase der vi skal forsøke å skape litt, og det er det som er fokuset i dag. Nå er vi hatt tre kamper der vi må ha forsvart oss, og det har vært viktig, men nå framover skal vi forsøke å skape litt. Dette er første øving på det, så det er alltid spennende, sier Fred Leo Nysæter før kampen.

Brumunddal sitt lag: (4-2-3-1) Stein Erik Werven - Fredrik Haave Andersen, Rune Pettersen, Anders Ludvigsen, Jesper Sørum Johansen - Torgeir Strand Osmo, Henrik Lehne Olsen - Markus Haave Andersen, Christoffer Heier Solbakken, Kristian Eriksen - Gaute Granmo.

Benken: Nicolai Michaelsen, Vegard Ruud, Syver Karlsen, Erik Sigtbakken

Emil Holst skal stå i Valdres sitt mål, på grunn av manglende keeper hos hjemmelaget.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00