Det dreier seg om situasjonen der Christoffer Heier Solbakken lå nede med skade. Heier Solbakken var groggy og klarte ikke å svare da dommer Henrik Andreas Grenå Pettersen spurte ham om hvordan det gikk. Da hadde Dala spilt ballen ut til innkast på grunn av skaden.  Dommeren lot spillet gå videre. En KFUM-spiller kastet ballen i retning Dala-keeper Emil Holst. Så langt var alt etter fair-play-boka. Men KFUM-spiss Emil Ekblom satte press, vant ballen - og scoret. Da ble det kok.

- Protesten går på dommeravgjørelsen, at dommeren valgte å sette i gang igjen spillet selv om Christoffer lå nede med skade. Det er det vi vil teste ut. Dommeren har ansvaret for helsen til alle 22 spillerne ute på banen. Vi håper på omkamp, sier Fred Leo Nysæter.

Han er forberedt på at de ikke kommer noen veg med protesten, men presiserer at de vil sette fokus på hele situasjonen.

Når det gjelder fair play er han utrolig skuffet over trenere og ledere i KFUM.

- Fair play er en uskreven regel, men dette var helt forkastelig. At Ekblom kan gjøre det han gjør. KFUM hadde mer enn nok tid til å rette opp dette, slik at det kunne blitt uavgjort. Det har skjedd før i lignende situasjoner. Vi har ikke mottatt noen beklagelse fra KFUM i løpet av mandagen heller. Det hadde jeg forventet, sier Fred Leo Nysæter. 

Dommer Henrik Andreas Grenå Pettersen ville ikke kommentere situasjonen da HA-sporten tok kontakt søndag.

Så langt mandag har ikke HA-sporten fått kontakt med Grenå Pettersen.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.