Blaka kom til HamKam fra Storhamar i 2015, og har scoret 15 mål for grønnbuksene siden.

Denne sesongen har den offensive spilleren slitt med lite spilletid. Nå har HamKam gitt den offensive spilleren lov til å gå til Brumunddal.

Signerte

Mandag kveld signerte Valentin Blaka for Dala. Spilleren bekrefter selv overgangen til HA. Han har signert kontrakt ut inneværende sesong. 

Tidligere mandag sa HamKam-trener Kevin Knappen dette om hvorfor de er villig til å la Blaka gå:

- Nå har det blitt slik at han ikke har spilt mye. Sjansene hans for spilletid er bedre i Brumunddal. Vi har mange alternativer på topp og Valentin har havnet et stykke bak i køa.

I tillegg til spissene Ivar Sollie Rønning og Kevin Beugré, har Markus Naglestad blitt hentet i sommer. Simen Bolkan Nordli er dessuten tilbake etter langtidsskade, mens Mikkel Gran Frankmo kriger om en plass på laget.

- Skal vise hva jeg kan

Det er lysten etter spilletid i 2. divisjon som har fått Blaka til å ønske seg til en ny klubb.

- Målet er å spille fast på dette nivået, for det er jeg god nok til. Jeg skal vise folk som ikke har trodd på meg hva jeg kan, og at de tar feil. 

21-åringen ser for seg at Dala er en klubb som passer han godt.

- Jeg er hurtig og trives med å jage bakrom. Brumunddals motstandere står ofte høyt og jeg tror det vil passe meg veldig bra. Dersom det blir Dala på meg, kommer jeg selvsagt til å gjøre mitt beste for at klubben skal holde seg i 2. divisjon, sa han til HA før overgangen var i boks. 

Frustrerende sesong

Blaka forteller at han gleder seg til å starte på nytt et sted med blanke ark. 2017 har ikke vært et enkelt fotballår.

- Denne sesongen har vært en stor nedtur for meg, sier Blaka, og fortsetter:

- Jeg har vært i HamKam i tre sesonger. Den første sesongen spilte og scoret jeg masse. Jeg gjorde det bra i fjor også. Derfor har det vært veldig frustrerende å ikke få spille noe særlig denne sesongen. Jeg mener jeg har gjort meg fortjent til mer.

Han har måttet vende seg til å komme inn i sluttminuttene noen kamper, i tillegg til spill i 4. divisjon.

- Utviklingen min har ikke blitt som ønsket på grunn av lite spilletid. Jeg har vist at jeg mestrer 2. divisjon og har blitt veldig skuffet over hvor få minutter det har blitt i år. Målet var å spille fast i HamKam, men slik har det ikke blitt, sier han, og presiserer:

- Men jeg har ingenting vondt å si om HamKam eller Kevin Knappen. Vi skilles som gode venner, og jeg kommer gjerne tilbake til klubben ved en senere anledning.

Blaka slår følge med Emil Holst, Syver Karlsen, Kristian Eriksen, Henrik Lehne Olsen og Mathias Pedersen Aasand som alle har gått fra HamKam til Brumunddal.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00