Valentin Blaka kom til Brumunddal fra HamKam i sommer, men fikk det tøft på Sveum.

Det endte med nedrykk til 3. divisjon for klubben, og Blaka fant veien til nettmaskene to ganger på ni kamper.

Nå har han bestemt seg for å bli med klubben ned ett nivå.

- Fint springbrett

- Jeg trenger en mellomlanding før neste steg. Grunnen til at jeg signerte er at jeg jeg føler det er en fin klubb og at det er et fint springbrett for meg, forteller Blaka til HA-sporten.

Spissen har signert en amatørkontrakt for den neste sesongen.

- For ett år tilbake, hvis jeg hadde fått spørsmål om å spille i 3. divisjon, hadde jeg sagt "aldri i livet". Det er ikke der jeg ønsker å være, men jeg føler det kan være bra i forhold til neste steg i karrieren, forklarer spissen.

Han forteller at han hadde muligheten til å fortsette karrieren utenlands, men at det kun dreiet seg om land som ble for langt unna.

- Jeg har en agent fra Kosovo, som er i teamet rundt U21-landslaget, og han har sett etter klubber for meg utenlands, men det ble litt fjernt for meg. 

- Jeg landet på Brumunddal akkurat nå.

Wettermark fornøyd

Nå ser han fram mot en fin vinter med god trening, før han skal benytte neste sesong til å finne tilbake til godt, gammelt slag.

- Målet blir å spille på meg selvtillit igjen. Jeg føler selv jeg er mer enn god nok for 2. divisjon. Men mangel på tillit de siste årene har gjort det vanskeligere for meg. Men jeg har et mål om å spille høyest mulig. Ikke for å være arrogant, smiler han.

Trener Erik Wettermark er glad for at Blaka fortsetter i klubben.

- Det er viktig å få med ham videre. Jeg håpet på det. Han er ung, har et bra potensial i forhold til rykk og egenskapene han har som spiss. Jeg har sett ham lite i år, men han er god for en del scoringer i 3. divisjon, sier Wettermark.

Dala-treneren forteller at Blaka var en viktig mann å få med videre, i det han tror blir en meget tøff 3. divisjon.

- Jeg håper ganske mange fra i fjor blir med videre, forteller Wettermark.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00