Mandag skrev HA-sporten om klubbens økonomiske situasjon, der daglig leder Morten Svalstad forteller at det må kuttes kostnader, uavhengig av hvilken divisjon klubben spiller på.

Det innebærer at neste års budsjett for A-laget vil bli betraktelig mindre enn hva det er nå.

Høyaktuell for gratisspill

Det vil ikke skrives proffkontrakter for spillere i klubben. Istedenfor vil de bli kompensert med kjøregodtgjørelse og forbedrede utstyrsavtaler.

Fredrik Haave Andersen er glad klubben tar grep for å bedre den økonomiske situasjonen.

– Den økonomiske situasjonen har vært vanskelig lenge, men nå har de funnet ut at det må tas grep. Det blir helt sikkert tøft, men samtidig helt nødvendig, sier han.

– Hva tenker du om å spille gratis for Dala neste sesong?

– For min del er det veldig aktuelt. Jeg har pratet med flere som mener det samme. Vi har en lokal stamme som jeg håper blir med videre, sier Haave Andersen.

– Frykter du at nøkkelspillere vil forsvinne fra klubben som en følge av økonomien?

– På slutten av sesongen vil det alltid være utskiftninger. Men vi har mange lokale som jeg tror blir med videre, så jeg mener ikke dette er noen krise. Samtidig har vi flere spillere som er ambisiøse og ønsker seg opp og fram.

Ønsker ikke kommentere

Sigurd Ertsås mener det er synd klubben har havnet i en slik situasjon, men at det kanskje kan gi positive virkninger på sikt.

– Gjør man ting riktig nå, så kan det komme noe godt ut av det i forhold til utvikling av lokale talenter på sikt.

– Kunne du tenke deg å spille gratis for klubben?

– Jeg har uansett en kontrakt som strekker seg ut sesongen, og med tre barn og kone hjemme så ligger det vel i kortene at jeg ikke blir med neste sesong, sier han.

Christoffer Heier Solbakken ønsket ikke svare på spørsmål om hvor interessert han var i å spille gratis neste sesong.

– Nå har jeg full fokus på de siste kampene. Alt det andre ønsker jeg ikke kommentere før etter sesongen, sier han.

Etter det HA-sporten erfarer, er Heier Solbakken én av flere navn som vurderes av klubben til å ta over trenerjobben etter Fred Leo Nysæter i 2018.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.