Mandag skrev HA-sporten om klubbens økonomiske situasjon, der daglig leder Morten Svalstad forteller at det må kuttes kostnader, uavhengig av hvilken divisjon klubben spiller på.

Det innebærer at neste års budsjett for A-laget vil bli betraktelig mindre enn hva det er nå.

Høyaktuell for gratisspill

Det vil ikke skrives proffkontrakter for spillere i klubben. Istedenfor vil de bli kompensert med kjøregodtgjørelse og forbedrede utstyrsavtaler.

Fredrik Haave Andersen er glad klubben tar grep for å bedre den økonomiske situasjonen.

– Den økonomiske situasjonen har vært vanskelig lenge, men nå har de funnet ut at det må tas grep. Det blir helt sikkert tøft, men samtidig helt nødvendig, sier han.

– Hva tenker du om å spille gratis for Dala neste sesong?

– For min del er det veldig aktuelt. Jeg har pratet med flere som mener det samme. Vi har en lokal stamme som jeg håper blir med videre, sier Haave Andersen.

– Frykter du at nøkkelspillere vil forsvinne fra klubben som en følge av økonomien?

– På slutten av sesongen vil det alltid være utskiftninger. Men vi har mange lokale som jeg tror blir med videre, så jeg mener ikke dette er noen krise. Samtidig har vi flere spillere som er ambisiøse og ønsker seg opp og fram.

Ønsker ikke kommentere

Sigurd Ertsås mener det er synd klubben har havnet i en slik situasjon, men at det kanskje kan gi positive virkninger på sikt.

– Gjør man ting riktig nå, så kan det komme noe godt ut av det i forhold til utvikling av lokale talenter på sikt.

– Kunne du tenke deg å spille gratis for klubben?

– Jeg har uansett en kontrakt som strekker seg ut sesongen, og med tre barn og kone hjemme så ligger det vel i kortene at jeg ikke blir med neste sesong, sier han.

Christoffer Heier Solbakken ønsket ikke svare på spørsmål om hvor interessert han var i å spille gratis neste sesong.

– Nå har jeg full fokus på de siste kampene. Alt det andre ønsker jeg ikke kommentere før etter sesongen, sier han.

Etter det HA-sporten erfarer, er Heier Solbakken én av flere navn som vurderes av klubben til å ta over trenerjobben etter Fred Leo Nysæter i 2018.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00