Det kommer fram i en redegjørelse styreleder Sigbjørn Johnsen har sendt til Ringsaker kommune.

Brumunddal har hatt sju spillere på proffkontrakt og 14 spillere på amatørkontrakt.

«Totalt vil det i 2016 bli utbetalt om lag 1.300.000 kroner i godtgjørelse til spillerne (lønn, reisegodtgjørelse og bonus», skriver Johnsen.

Han understreker at det er 375.000 kroner lavere enn i 2015.

Dala brukte også 150.000 kroner mindre på trenere i år enn i fjor.

«Selv om budsjettet for 2017 ikke er klart, legger vi til grunn at totale kostnader til trenere og spillere på seniornivå vil være om lag 450.000 kroner lavere enn ved inngangen til 2015», forklarer Johnsen.

Det er politikerne som har bedt om mer informasjon før de behandler Dala-fotballens søknad om en ekstraordinær kommunal støtte på en halv million kroner.

«Vi ville helst unngått å søke Ringsaker kommune om ekstraordinær støtte i 2016 for å klare vår del av den jobben. Vi ville helst klart oss på egen hånd», skriver Sigbjørn Johnsen.

Han understreker at en eventuell støtte fra kommunen «vil i sin helhet gå til betaling av baneleie/reduksjon av gjeld til BAIL».

Dårlig sponsorarbeid i fjor vinter og ubetalt medlems- og treningskontingent er sammen med dårlig økonomistyring årsak til opparbeidet gjeld for Dala-fotballen. 


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.