Brumunddal - KFUM 1-0

- Man har jo ikke fått kjenne veldig ofte på følelsen av å vinne. Det smakte desto bedre å vinne da, sier matchvinner Sigurd Ertsås.

LES OGSÅ: Nysæter gir seg som Dala-trener

- Skal gjøre det vi kan

Vålerenga 2 vant sin kamp mot Grorud, slik at differansen opp til trygg plass forblir seks poeng.

- Vi får ikke gjort noe med de andre lagene og skal bare gjøre det vi kan for å vinne våres kamper. Det er det eneste vi får gjort noe med, sier Ertsås.

Han har tidligere sagt at han er skuffet over det han selv har levert på fotballbanen denne sesongen. Men i dag stemte det bedre for angrepsspilleren.

- I dag var det veldig morsomt å spille fotball. Touchet satt bedre og jeg fikk fin flyt i spillet mitt. Så var det selvsagt moro å score igjen, forteller han.

tett og jevnt

Innledningsvis startet Brumunddal kampen brukbart og klarte å holde ballen i laget over en lengre periode, men etter hvert ble det mer og mer KFUM.

Oslo-laget fikk stadig kontroll og etter 15 minutter brant Stian Sortevik en enorm sjanse da han fikk heade fra åtte meter. Dala-keeper Emil Holst reddet uten problemer.

Mens KFUM holdt ballen i laget og styrte kampen, satset Brumunddal heller på kontringer. Og ved 36 minutter følte Christoffer Heier Solbakken seg snytt for straffespark da han datt over ende i KFUMs 16-meter etter kontakt med motspiller, men dommeren var tydelig i sin sak da han lot spillet gå videre.

På dette tidspunktet hadde KFUM spilt seg til en del muligheter, mens Sigurd Ertsåså brant en stor sjanse for Brumunddal.

Ingen av lagene klarte å utnytte noen av sjansene sine de første 45 minuttene. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0, etter en omgang der begge lagene kunne scoret flere ganger.

Dala-scoring

Etter en jevn åpning av den andre omgangen, var det etter hvert Brumunddal som skulle få uttelling.

På en retur etter corner, plukket Sigurd Ertsås opp ballen utenfor 16-meteren og klinte til. Ballen snek seg inn i det lengste hjørnet og sikret Dala-ledelse etter drøyt 60 minutter.

Samme mann var frampå ved flere anledninger og var et uromoment for motstanderen i den andre omgangen. Blant annet hadde han et par skudd som gikk rett utenfor.

I det 77. minuttet traff samme mann tverrliggeren med et skudd fra om lag 20 meter. Med litt flyt kunne spissen stått med hat trick etter en god Brumunddal-periode.

KFUM satset tungt framover for å få utligning, men kom aldri i nærheten.

Dermed tok Dala en ytterst nødvendig seier for å holde liv i håpet om 2. divisjonsspill også i 2018.

Samtidig vant Vålerenga 2 altså sin kamp mot Grorud, slik at differansen mellom lagene er seks poeng med to kamper igjen å spille. 

Glad trener

Brumunddal-treneren, som etter kampen fortalte at han gir seg etter sesongen, var glad for tre poeng.

- Jeg synes vi gjør en god kamp og vinner fortjent. Vi låser spillet til KFUM bra, og i andre omgang har de vel ikke en eneste sjanse, sier treneren.

Da HA-sporten informerer om at Vålerenga 2 også vant sin kamp, reagerer Nysæter slik:

- Det overrasker meg ikke. De resultatene som har kunnet gå feil vei for oss, har som regel også gjort det, sukker han.

Brumunddals lag (4-4-2): Emil Holst - Torgeir Strand Osmo, Anders Ludvigsen, Syver Karlsen, Fredrik Haave Andersen - Jonatan Helmersen, Christoffer Heier Solbakken, Markus Haave Andersen, Kristian Eriksen - Sigurd Ertsås, Valentin Blaka.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00