Emil Holst fikk direkte rødt kort i forrige serierunde og må naturligvis stå over bortekampen mot Nybergsund. Selv om det ble direkte rødt kort, fikk Holst bare en kamp, noe Emil Holst var godt fornøyd med.

I tillegg er Christoffer Heier Solbakken og Jonatan Helmersen ute med skader. Anders Ludvigsen har sonet ferdig, etter sittt røde kort, men er uaktuell. En betennelse i beinet, gjør at også han ser kampen fra sidelinjen.

Med fire så sentrale spillere ute på sidelinjen, kunne det ha gjort at treneren hadde mistet nattesøvnen.

Fin treningsuke

Trener Fred Leo Nysæter er likevel svært så fornøyd med den siste uka på treningsfeltet.

– Vi har hatt meget gode treninger den siste tiden. Jeg tror spillerne har fått en liten opptur psykologisk. Vi har sett hva som må til for å kapre poeng, sier trener Nysæter.

Med mange ute med karantener og skader, har Nysæter hatt en utfordring med hvem som skal spille.

– Jeg er veldig fornøyd med dem som har kommet inn. Flere har tatt mange steg i riktig retning i det siste, spesielt noen av de yngste, fortsetter treneren.

Sigurd Ertsås, som bøttet inn mål på bestilling i fjor, har slitt foran motstanderens mål så lang i sesongen. Nå tror Nysæter det snur for veteranen.

– Sigurd har spilt seg i bedre form. De siste kampene har han spilt godt, sjøl om målene har uteblitt. Den siste treningsuka har vi sett hvor god han egentlig er. Jeg tror det har løsnet skikkelig for spissen nå. Ikke noe hadde vært bedre om Ertsås hadde funnet scoringsformen mot nettopp Nybergsund, sier Nysæter.

Garantert jevnt

I fjor spilte Brumunddal og Nybergsund uavgjort i begge seriekampene. I tillegg ble det uavgjort i treningskampen før seriestart. At det ene laget har stukket fra i forhold til det andre laget, har ikke Nysæter noe tro på.

– Det blir garantert jevnt i år også.At vi har flere spillere ute av forskjellige årsaker, bruker jeg ikke en eneste kalori på. Jeg konsentrerer meg på dem som kan og skal spille. Alle lag har spillere ute av forskjellige årsaker. Vi har det nå, mens andre har det senere. Slik er fotballen, sier trener Nysæter.

Svaret om formen er tilbake, får vi lørdag ettermiddag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00