Brumunddal – Lillestrøm 1–3.

Arnold Origi fra Kenya var i Brumunddal med Mathare United i 1995. Det var første møtet med Sveum og ikke minst med Marianne og Svein Kvarberg fra Brumunddal. De fikk et helt spesielt forhold, og de har fortsatt jevnlig kontakt.

Aleksander Melgalvis ble matchvinner for Lillestrøm og fikk en drømmetur til Sveum

Onsdag møttes de etter cupkampen mellom Brumunddal og Lillestrøm på Sveum.

– Det var et rørende møte. Tenk at det er 22 år siden vi møttes for første gang. Jeg ble knyttet til ham fra første møtet. Heldigvis har vi jevnlig kontakt fortsatt. Jeg er den norske moren hans. Arnold er en herlig gutt, og det er utrolig moro at han har nådd så langt. Jeg følger naturlig nok litt ekstra med Lillestrøm, sier Marianne Kvarberg.

Mange turer til Kenya

Etter hvert ble det mange turer til Kenya for å besøke gutta i Mathare-slummen.

– Det er Arnold som er hjertebarnet. Jeg husker godt den lille gutten med keeperhansker som spratt rundt på Sveum i 1995.

I 2007 betalte Marianne Kvarberg flybilletten, og Arnold bodde hos dem i Brumunddal noen måneder.

Lillestrøm-keeperen er veldig takknemlig for den hjelpen han har fått av ekteparet Kvarberg.

– Det var veldig spesielt å komme tilbake til Sveum. Det var her jeg sparket min første fotball på europeisk jord. Marianne og Svein har betydd veldig mye for meg – både som menneske og som fotballspiller. Fotballdrømmen min startet her på Sveum. De sendte meg keeperhansker og fotballsko. I 2007 betalte de flybilletten min, og jeg bodde her en god stund. Da ble det prøvespill for Kongsvinger, husker jeg. Jeg har veldig mye å takke Marianne og Svein for.

Marianne Kvarberg hadde med seg bonusbarnebarnet Andreas på kamp onsdag. Han er stor fan av Arnold Origi, og etter kampen fikk han drakten til Lillestrøm-keeperen.

Da ble det også veldig mye følelser.

Drømmemål av Eriksen

Marianne og Andreas fikk se at Brumunddal startet kampen best. Kristian Eriksen banket ballen over Arnold Origi etter tre minutter. Det var et drømmetreff.

Det sto 1–1 til pause etter at tidligere HamKam-spiller Bajram Ajeti scoret etter et innlegg. Dala-gutta markedsførte mye bra før pause. I 2. omgang ble Dala-gutta slitne etter hvert, og det ble større forskjell på lagene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.