Brumunddal - Asker 1-2:

Nok en gang måtte Brumunddal gå av banen uten poeng i 2. divisjon. Nå begynner det for alvor å se mørkt ut med tanke på fornyet kontrakt i divisjonen.

Etter kampen var kaptein Rune Pettersen langt nede.

- Det er veldig surt og like surt som hver gang vi taper. Det går ikke vår vei, uansett. Vi skaper ikke noe voldsomt med sjanser i dag, heller. Jeg vet ikke. Det er ikke vårt år, sier han.

- Bekmørkt

Han mener de var fullt på høyde med Asker rent spillemessig, men at de nok en gang var altfor svake foran offensivt mål.

- Det er kanskje derfor vi mest sannsynlig ikke spiller i den divisjonen her neste år. Nå ser det bekmørkt ut.

Som ekte Dala-gutt erkjenner han at det smerter at klubben er i den situasjonen den er i for øyeblikket.

-  Det gjør vondt. Det er ikke noe moro. Jeg begynner å kjenne det, det er ikke noe ålreit i ukedagene heller. Jeg kjenner det sitter i utover i uka. Det tærer på når jeg ser hvordan det går, forteller Pettersen.

- Hjerneblødning

Han får støtte av Valentin Blaka. Han scoret ett mål, men burde ha scoret to.

På stillingen 0-0 bommet spissen på en gigantsjanse alene med keeper.

- Jeg forstår ikke hvordan jeg kunne bomme. Det er et mål jeg skal score. Jeg vet ikke hva som skjer, og jeg føler jeg svikter laget, sier han.

Han forteller at det nå nærmest er umulig å overleve i divisjonen.

- Dette var en kamp vi måtte vinne, og vi slipper inn på piss. Vi får hjerneblødning, føler jeg. Vi stresser skikkelig. Nå kan vi nesten si det er over og ut. Nå blir det ekstremt tungt.

God start

Brumunddal åpnet meget aggressivt og gikk respektløst til verks.

Vertene klarte imidlertid ikke skape all verdens av sjanser de første ti minuttene, og det var gjestene som fikk den første store sjansen.

Marcus Mehnert ble spilt fri og kom alene med Holst. Avslutningen kom imidlertid fra altfor skrå vinkel, og gikk langt til side for mål.

Etter 20 minutter fikk Dala en gigantsjanse.

Vertene kombinerte flott på venstrekanten, og Christoffer Heier Solbakken fikk til slutt slått et meget presist innlegg i boksen. Der sto Jonatan Helmersen helt alene, men headingen gikk en halvmeter til side for målet. 

Brumunddal åpnet den andre omgangen best, og produserte en gigantsjanse, men Valentin Blaka klarte å sette ballen til side for mål fra tre meter. 

Asker var ikke ufarlige, og etter 65 minutter tok de ledelsen etter slurv i Dalas forsvar.

Demba Traore var nådeløs og sendte gjestene i føringen.

Skapte spenning

Men Dala nektet å gi seg. Nysæter endret formasjon og satset offensivt, og det ga uttelling.

Etter 73 minutter var Blaka våken og snapper opp en feilpasning bak hos Asker. Spissen hadde åpent mål og satte ballen enkelt i kassa.

Dala fortsatte å pøse på framover, men det straffet seg. I det 83. minuttet tok Asker tilbake ledelsen etter scoring av Marcus Mehnert. 

Brumunddal klarte aldri å slå tilbake etter Askers ledermål, og tapte dermed skjebnekampen. Nå skal det mye til for at de overlever i 2. divisjon.

Dalas lag (4-2-3-1):

Emil Holst - Syver Karlsen, Rune Pettersen, Anders Ludvigsen, Markus Haave Andersen - Christoffer Heier Solbakken, Fredrik Haave Andersen - Jonatan Helmersen, Sigurd Ertsås, Kristian Eriksen - Valentin Blaka

Benken: Andreas Ulla, Henrik Lehne Olsen, Torgeir Strand Osmo, Nicolai Michaelsen, Gaute Granmo, Peder Jensbak Nysæter, Erik Sigtbakken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.