Trener Fred Leo Nysæter vil tenke positivt. Dala tapte ikke to poeng, men kriget til seg ett, mener han.

– Sjøl om dette ikke var blendende fotball, var det mye positivt å ta med seg videre. Jeg velger å tenke at dette ene poenget er det poenget som redder oss til slutt. Ikke at vi rykker ned fordi vi tapte to poeng, sier en passe fornøyd Fred Leo Nysæter.

Etter spill og sjanser, var det kanskje greit med poengdeling.

Svært få sjanser

I de første 45 minuttene var det ikke mye som skjedde foran målene. Begge lag hadde solide midtstopperpar og midt i banen var det rett og slett stengt for gjennomkjøring.

Vi talte en stor sjanse til Skeid og to halvsjanser til Brumunddal. Det er svært lite i en kamp som varer i 90 minutter.

Banens beste spiller, Christoffer Heier Solbakken, sa det slik etter kampen:

– Det ble en slitekamp. Skeid er et svært robust lag, som det er vanskelig å trenge gjennom. Det aller mest positive, er at vi ikke slipper inn mål. Skeid er gode på offensiven og scorer normalt mange mål. Vi var gode defensivt og hindret dem fra å score. Det er det som er mest positivt i denne kampen, sier Heier Solbakken.

På spørsmål om det holder med uavgjort på hjemmebane slik tabellsituasjoner er, stiller Heier Solbakken seg tvilsom til.

– Det er klart det er på hjemmebane vi skal ta tre poeng. Nå er det viktig at vi gjør nettopp det i de kampene som er igjen, sier midtbanesliteren.

Fornøyd med kampbilde

Trener Nysæter var fornøyd med guttas innsats.

– Etter 90 minutter ser en godt at dette er en gjeng som langt fra har gitt opp kampen om å overleve i divisjonen. Vi jobbet som slaver og ga spissene til Skeid dårlige arbeidsforhold. Den oppgaven gjorde vi mesterlig, sier treneren.

Mathias Pedersen Aasand som gikk til Brumunddal fra HamKam for 14 dager siden, fikk sin debut i Dala-drakta.

På de 16 minuttene han spilte, så vi raskt at Mathias kan være spilleren som styrker laget offensivt. Kantspilleren bød på flere tekniske finesser.

Synd at Brumunddal ikke får det målet som trengs, for innsatsen til de offensive spillerne i laget var formidabel.

Valentin Blaka, Kristian Eriksen, Sigurd Ertsås og Jonatan Helmersen jobbet som slaver og skal ha all ære for det. Dessverre for Dala, så handler fotball om å score mål. På sine 17 kamper har Dala bare scoret 13 mål. Det er færrest av samtlige lag i avdelingen.

Follo borte i neste serierunde blir utrolig viktig. Full pott der, kan gjøre at Brumunddal endelig er over nedrykksstreken. Blir det tap 0-1, går Follo forbi Dala med flere scorede mål og likt i poeng.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.