– For andrelaget har vi en ambisjon om å produsere førstelagsspillere. Det kan vi få til i 3. divisjon også, selv om vi veldig gjerne holder plassen i 2. divisjon. Sånn sett er det mye mer kritisk for Brumunddal dersom de rykker ned, sier Gard Johan Holme, som er trener for Vålerenga 2.

Trygge i Sundet

Med seks kamper igjen av serien ligger Brumunddal under nedrykksstreken med 18 poeng. Vålerenga 2 er på plassen over med 21 poeng, mens Nybergsund har ett poeng mer enn hovedstadslaget igjen.

I tillegg til Bærum på 23 poeng, er det altså Vålerenga 2 eller Nybergsund Dala må legge bak seg på tabellen for å bevare plassen i 2. divisjon.

Derfor er det som en nøkkelkamp å regne lørdag, da Dala tar imot Nybergsund på Sveum til bunnoppgjør.

– Slik jeg ser det spiller Brumunddal med kniven på strupen hver kamp. Vi er ganske sikre på å ta nok poeng til å holde både Dala og Vålerenga 2 bak oss på tabellen. Vi har satt oss i en situasjon der vi er i førersetet slik at alt er opp til oss selv, sier Nybergsund-trener Jarl André Storbæk.

Den tidligere HamKam, Vålerenga og Strømsgodset-spilleren presiserer at det kommer til å skje ting helt inn på oppløpssiden.

– Med seks serierunder igjen er det fremdeles så mange poeng å spille for at det vil bli noen forandringer. Men vi skal ikke under streken, sier han.

Usikkerhet rundt VIF

VIF 2-trener Holme mener Brumunddal blir deres hardeste konkurrent for å beholde plassen, men må leve med en del usikkerhet rundt eget lag i sesonginnspurten.

– A-laget til Vålerenga er i en slik situasjon at også de er nødt til å vinne kampene sine framover, slik at vi kanskje ikke får mobilisert med så mange førstelagsspillere, sier han, og legger til:

– Men det er ikke slik at vi tar flere poeng jo flere spillere vi har med fra førstelaget.

Mandag tapte Vålerenga 2 0–4 mot KFUM. Da startet Moa, Abdi Ibrahim, Herman Stengel og Markus Nakkim uten at det altså hjalp nevneverdig.

– Skal ofre hud og hår

Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter tar motstandernes utsagn med knusende ro.

– Vi lever godt med at motsranderne mener nedrykk er kritisk og at vi skal havne langt ned på tabellen, sier han.

– Vi skal ofte hud og hår for å beholde plassen. Sundet-kampen blir veldig viktig.

Med unntak av Gaute Granmo (jobb) og Vegard Ruud (skade), har Brumunddal alle mann klare til kamp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.