Grorud - Brumunddal 0-2

Jubelbrølet til Fred Leo Nysæter etter kampslutt fortalte akkurat hvor mye 2-0-seieren mot Grorud betydde for Dala.

- Det er ekstremt viktig seier. Dette er en kamp vi ikke forventet poeng i utgangspunktet, forteller Nysæter.

Spillerne har tatt tak

Men selv om han ikke hadde troen på poeng i forkant, mener han det overhodet ikke er tilfeldig at de nettopp klarte det.

– Det er to ting til at jeg ikke føler det er tilfeldig. Det ene er at vi nå har flere folk tilgjengelig etter skade, og da kan jeg bruke spillere som er i form. Det er mye større konkurranse på treningene. Det andre er at spillerne har tatt tak i seg selv. I vårsesongen var det mange som gjorde gode prestasjoner, men mange som også hadde mer å gå på, sier han.

I de knappe to ukene de har trent etter ferien, har nivået vært mye bedre, men Nysæter vil ikke si om det er tilfeldig eller ikke.

Men han har aldri mistet troen på at de skal klare å snu trenden, og å overleve i 2. divisjon.

- Det er som jeg har sagt, vi har ikke mistet troen, vi vet at høstsesongene de siste årene har vært bra. Vi er ganske optimister inn mot høsten nå, og du ser gutsen i laget her, den er strålende, smiler Dala-treneren.

For mens vårsesongen var preget av mange spillere ute med skade, ser det mye lysere ut nå.

Vegard Ruud er tilbake i trening, og til uken begynner Markus Haave Andersen med ball igjen. Det gjør at det da kun er Henrik Lehne Olsen som er ute med lyskeskade på ubestemt tid.

Avgjørende seier?

– Var 2-0-seieren mot Grorud vendepunktet, tror du?

- Du skal ikke se bort ifra det, men svaret på det får vi på Grefsen på lørdag. Sånn jeg ser det, så er én god kamp en ting, men nå handler det om å ha det nivået i flere kamper på rad, så får vi se om gjengen er klare til å stå som de gjorde på lørdag. Det var en god prestasjon, og da får vi svaret på det neste lørdag.

Også kaptein Rune Pettersen håper lørdagens seier var vendepunktet for Brumunddal.

– Vi må ta med oss prestasjonen, og vi må videreutvikle det offensive, sier han.

- Det er vanskelig å stå her nå og si hvor sterk seieren er. Men når sesongen er ferdig, så kan vi kanskje snakke om at dette var avgjørende

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00