Hønefoss - Brumunddal 1-1 

Jonathan Helmersen hadde aldri spilt i posisjonen rett bak spiss før lørdagens kamp. Det var det ikke lett å se.

Helmersen herjet i luftrommet og var en trussel for Hønefoss-forsvaret. Og drøyt ti minutter inn i andre omgang scoret unggutten.

- Det var artig. Det var ingen klassescoring. Jeg scoret med bakhodet, sier Helmersen.

Han synes ikke førsteomgangen var spesielt god fra Dala, men at de kom seg stort ut i den andre omgangen.

- 1-1 er et greit resultat, sier han.

Å spille rett bak spissen ga mersmak.

- Ja, jeg var litt spent før kampen, men jeg synes det gikk greit. Det var morsomt å få nesten 70 minutter her. Jeg spiller der jeg får beskjed om og prøver å løse det på best mulig måte.

Fornøyd Nysæter

Etter kampen får han også ros fra Dala-trener Fred Leo Nysæter.

- Deilig kamp av ham. Det var en god søknad til å fortsette der. Artig med Jonathan. Skal vi få han i form etter skaden, så må han spille. Nå har han spilt to kamper denne uka, og gjør sakene sine bra, sier Nysæter.

Han var ikke imponert over alt han så i den første omgangen. Da kom begge backene opp i angrep samtidig, noe de fikk klar beskjed om å ikke gjøre i pausen.

- Første omgang var veldig rufsete. Vi har sett samme kampen, så det sier seg selv at begge backene ikke skal opp i samme angrep. Det er for lite kynisk. I andre omgang er vi kyniske og har full kontroll, sier han.

-Jeg vil skryte av gutta nå. Første omgang, det er mye der som er bra, men det er mye som er for dårlig og feil. Det vi snakket om i pausen, alt funket i andre omgang. Gutta hører etter og det setter jeg stor pris på. 

Nysæter forteller at han er litt overrasket over at Dala-gutta produserte så mange store sjanser som de gjorde i den andre omgangen.

- Jeg vet at på sitt beste så er det på dette nivået vi er. Men det var noen nye personer inn, og det funket bra. En godkjent pluss generalprøve. 

Lå under etter første omgang

Brumunddal åpnet kampen friskt, uten at de klarte å skape de helt store sjansene.

Etter ti minutters spill overtok vertene banespillet, og kun minutter senere tok de ledelsen.

Et fint innlegg fra høyrekanten ble enkelt satt inn bak Emil Holst av Hønefoss-spiller Daniel Østbø. 

Dala spilte seg inn igjen i kampen etter vertenes ledermål. 

Både Ertsås og Haave Andersen hadde to gode muligheter til å sende lagene like langt, men begge to bommet på sine store sjanser.

Hønefoss var også giftige i første omgang Anders Ludvigsen klønet det til på en høy ball. Midtstopperen klarte ikke kontrollere ballen, og vertene snappet kula.

De kom to mot en, men Holst reddet forsøket mesterlig. 

Det skjedde ikke særlig mye mer i første omgang, og Hønefoss ledet til pause. 

Tidlig utlikning

Gjestene gikk ut i hundre etter pause, og allerede etter syv minutter scoret de blåkledde.

Heier Solbakken la et nydelig innlegg inn i boksen, som Jonathan Helmersen stanget forbi Hønefoss' keeper.

Etter scoringen produserte Dala flere farligheter, og burde tatt ledelsen.

Etter en corner fikk Sigurd Ertsås stå alene inne i boksen, men headingen hans gikk rett på vertenes keeper. Svak avslutning fra målsniken. 

Flere mål ble det ikke, og kampen endte 1-1.

Brumunddals lag (4-2-3-1)

Keeper: Emil Holst - Syver karlsen, Torgeir Strand Osmo, Anders Ludvigsen, Kristian Eriksen - Christoffer Heier Solbakken, Henrik Lehne Olsen - Erik Sigtbakken, Jonathan Helmersen, Markus Haave Andersen - Sigurd Ertsås

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.