Han er ikke bare trener for A-laget til klubbens flaggskip. Han er også sponsorsjef, markedsansvarlig, og han skrur opp reklameskilt på Sveum. 

Da HA-sporten møter Fred Leo Nysæter onsdag i påskeuka, har han akkurat kastet i seg et par brødskiver og en kaffekopp, etter å ha skrudd opp reklameskilt på stadion i flere timer, sammen med Torgeir Strand Osmo og banemester Anders Maurdalen.

Nysæter jobber 40 prosent hos Intersport i Brumunddal, 50 prosent som markedsansvarlig i Brumunddal, og de siste ti prosentene er som hovedtrener for A-laget.

- Det er slitsomt

Men hvor mange timer bruker han egentlig på trenerbiten?

- Det er den jeg bruker mest tid på. Mye mer enn over fire timer om dagen, ler han.

- Hvordan orker du alt?

- Jeg bruker mye av fritiden min på det, og det sier seg jo selv. Det er en hobby. Sånn sett så er jeg jo vant til å bruke mye av fritiden min på det. Hvis ikke hadde jeg ikke klart det. 

- Er det ikke slitsomt?

- Jo, det er slitsomt, jo. Det er perioder jeg tenker på hvordan jeg orker det her. Det er perioder som er mer slitsomme enn andre.

I enkelte perioder er det tøffe dager for Nysæter. Den perioden han har vært inne i nå, er den tøffeste i løpet av året, forteller han. Nysæter har nemlig lagt planer for hvordan klubbens sponsorer skal føle seg bedre ivaretatt på kampdager, og at de føler de får mer tilbake for kronene de spytter inn i klubben.

- Jeg håper at når serien starter så blir det mye mer fokus på sport, smiler han.

Sene nattetimer

Han føler seg ikke berettiget til å svare på om han har hatt det nødvendige fokuset på sport i løpet av vinteren. Det får andre bedømme han, forteller han. 

Men etter litt betenkningstid, erkjenner Nysæter at han føler han har hatt det nødvendige fokuset. Det fokuset som spillerne trenger for å kunne stå godt nok rustet til seriestarten mot Kjelsås på Sveum, mandag ettermiddag.

- Det blir noen sene timer hvor jeg tenker over «faen, er det verdt å drive på med det her?». Men så har vi noen opplevelser under treninger, og når du får gode økter, så gir det ny energi. Når du får gode opplevelser som på Hønefoss, det hjelper jo på. Hadde vi gått på en smell der, så hadde alt vært mye verre. 

I løpet av vinteren har han jobbet utrettelig med å skaffe klubben ferske sponsorer. Flere kroner i kassa er absolutt nødvendig for klubben, som forrige sesong slet stort økonomisk.

Nysæter vil ikke gå inn på hvor mye mer penger klubben tjener på sponsorer i år, men han forteller at han allerede nå er sikker på å klare budsjettet. 

Og som han selv sier: "Det er en fin økning på penger inn". 

Hverdagen og rammene for Nysæter blekner i forhold til rammene Kevin Knappen har hatt til rådighet i Kamma i vinter. 

Lojal til klubbens rammer

For mens grønnbuksene har hentet relativt kostbare spillere, har Nysæter handlet klokt. Han har rett og slett ikke hatt midler til å forsterke med noen eksterne og åpenbare forsterkninger.

- Nå er det sånn at jeg forholder meg til de forutsetningene som ligger der, og da hjelper det ikke om en mener det «skulle vært slik eller slik». Det er klubben som er sjefen, og da må du bare gjøre det beste ut av de forutsetningene som ligger. Helt ærlig, stallen jeg har nå er jeg veldig komfortabel med. Det er jeg. Så er vi kanskje litt mer sårbare på nøkkelpersoner enn andre lag er, men jeg mener vi har flere konstellasjoner som kan slå bra fra seg i år, svarer han ærlig. 

Nysæter vet at det kommer til å bli en tøff sesong for Dala, som av HA-sporten blir tippet til å overleve i 2. divisjon, men som vi tror ender fjerde sist i sin avdeling. 

- Det blir en tøff sesong, det er vi forberedt på. Mange mener vi bør ha en hårete målsetting, men jeg mener det er hårete målsetting om vi klarer å holde oss i år. Jeg mener det er en målsetting som er stor i seg selv, sier han.

Bedre trent enn i fjor

I løpet av vinteren har Nysæter hatt få skadeproblemer blant spillerne sine, og han føler de har fått trent godt.

Han er såpass sikker på lagets form at han mener de står sterkere rustet foran seriestarten denne sesongen, enn de gjorde i fjor. 

På spørsmål om hvilke tre nøkkelpunkter som blir avgjørende for om Dala skal overleve i 2. divisjon denne sesongen, ramser han opp følgende punkter:

1. Defensiv kynisme.

2. Stå imot på dødballer.

3. Ha nødvendig "galskap" ute på banen.

Dersom de tre punktene følges av spillerne, mener Nysæter de har meget gode muligheter til å slå godt fra seg. Og til og med klare å kjempe på midten av tabellen. Bedre enn mange av såkalte eksperter hevder.

Vil ha Kamma-opprykk

Men en ting er Nysæter enig med ekspertene om. Nemlig det at HamKam bør rykke opp.

For er det en ting han håper denne sesongen, så er det at naboklubben får suksess.

- Jeg håper selvsagt at HamKam rykker opp. Jeg tror ikke det er en eneste av mine spillere, eller noen rundt klubben her, som ikke unner dem opprykk. Det er viktig for distriktet, viktig for Brumunddal, også. Kamma ser jævlig sterke ut, sier han.

- På hvilken måte er det viktig for Dala med Kamma-opprykk?

- Da blir det kanskje enda lettere for våre beste å ta det neste steget hos en lokal klubb. Jeg mener at HamKam bør være et naturlig valg for de som er gode nok, svarer han.

- Er det et bedre samarbeid mellom klubbene nå?

- Ja, men sånne ting er ofte også litt personavhengig. Alt blir lettere når du kan prate og ha en god dialog rundt ting. Kevin har fått til en god kollektiv, defensiv struktur, de har spillere som kan avgjøre på egenhånd, og jeg synes de ser bra ut. Jeg sier bare litt obs til den første kampen mot Asker, for jeg tror de er et lag som kan slå bra fra seg i enkelte kamper. Jeg håper ikke de snubler der, men Asker på sitt beste kan gi alle i toppen en god match. 

- Hvilket lag rykker opp?

- Jeg tipper HamKam rykker opp, er Nysæters eksperttips. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.