I går sikret de norske iskrigerne seg fornyet spill i A-pulja til neste års hockey-VM da Slovenia ble slått 3–1. Norge var effektive i overtallsspill, solide i egen sone, og mellom stengene sto Lars Haugen en god kamp. Patrick Thoresen var som vanlig sentral. Han scoret 1-0-målet, taklet, dekket skudd og gikk foran da laget trengte det som mest.

imponert Dahlstrøm

TV 2s hockeyekspert, Ole Eskild Dahlstrøm, er storfornøyd med det Hamar-gutten har levert så langt i mesterskapet.

– Han er en hærfører. Han går foran med en utrolig moral og arbeidsvilje. Det er ikke bare at han er den beste spilleren, men han er også den som jobber desidert hardest, sier Dahlstrøm, før han legger til: 

– Patrick spiller på samme måte som Christian Larrivée gjør i Storhamar, og jeg er imponert over hvordan de gutta løser oppgavene sine. Norge er et lag med stor L, sier Dahlstrøm, som også vil trekke fram Patricks viktigste medspiller, Mathis Olimb.

– De gutta blir bare bedre og bedre for hver kamp som går. Det virker som om de finner hverandre utrolig bra. Mathis er en veldig klok og smart hockeyspiller. Jeg håper de fortsetter å finne hverandre, sier TV 2-eksperten.

Danmark i kveld

Patrick er fornøyd med rosen han får av Dahlstrøm, men er klar på at det er mye jobb som må gjøres for å nå en kvartfinale. 

– Det var en skikkelig lagseier mot Slovenia. Vi fikk overtallsspillet til å sitte, og det er veldig viktig hvis man skal vinne matcher på dette nivået, sier Thoresen, som var fornøyd med å få presentert sitt fysiske spill tidlig.

– Jeg fikk satt inn noen gode taklinger i starten av kampen. Jeg er en fysisk spiller, så det er deilig å få gitt ut noen trøkker.

I kveld spiller Norge mot Danmark, og Thoresen vet hva som skal til for å få et godt resultat mot laget som har flere NHL-spillere. 

– Vi skal ta med oss det gode vi gjorde mot Slovenia. Nå blir det viktig å få nok hvile og restitusjon. I morgen tidlig blir det video og forberedelser. Vi har hatt godt tak på Danmark de siste par årene, og i kveld skal vi slå danskene igjen. Det blir en veldig viktig match å vinne dersom vi skal ha mulighet til å komme til kvartfinalen, sier Thoresen, som står med tre mål og en målgivende pasning så langt i VM.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00