HamKam gikk rett i strupen på Haugesund de første par minuttene og viste at de hadde ambisjoner om å avansere i cupen. Magnus Sylling Olsen skaffet frispark i god posisjon etter to minutter, som unggutten Henrik Lehne Olsen serverte perfekt på pannebrasken til Tore Andreas Gundersen. Mange på Briskeby så ballen i mål, men faktum var at kula gikk centimetre over tverrliggeren til Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit. 

Etter rufsete åpningsminutter våknet Haugesund mer til liv og eide tidvis ballen, uten at de med det første kom til noe særlig farligheter.

Øvernes i aksjon

Etter snaut 20 minutter fyrte Aziz Idris av et skudd i nettveggen fra om lag 25 minutter. Et skudd som halve stadion så i mål.

Alexander Stølås satte Lars Øvernes på en skikkelig prøve drøyt midtveis i omgangen, da sisteskansen måtte skyve ballen ut til corner.

Flere sjanser de første 45 minuttene skapte ikke Haugesund og HamKam var dessuten det beste laget mot slutten av omgangen. Gundersen var et konstant uro-moment på topp, men heller ikke Kamma maktet å sette lærkula inn bak keeperen.

Dermed sto det 0-0 etter en omgang der det ikke hadde vært mye å si på om HamKam hadde scoret mål.

- Haugesund har et press. Alle forventer at de skal vinne, og vi har sluppet ned skuldrene. I serien må vi ha poeng. Det må vi ikke her, og det kan ha noe å si, sier Ivar Rønningen i pauseintervjuet med HAs cornerstudio.

HamKam spilte godt de første minuttene etter hvilen, men etter hvert koblet Haugesund et alvorlig grep om kampen igjen.

Trippelsjanse ble mål

Grønnbuksene ble satt under massivt press, og måtte gi etter i det 74. spilleminutt. Haugesund hadde en trippelsjanse, og til slutt hadde Joakim Våge Nilsen en enkel oppgave med å sende Haugesund i ledelsen til 1-0.

Dette på et tidspunkt der Briskeby-tilskuerne fremdeles kunne kjenne lukten av en cupbombe.

Pulsen steg for Kamma-fansen da den purunge innbytteren Garib Gerkondani ble spilt igjennom alene med Haugesunds keeper med seks minutter igjen av kampen. Han ser stresset ut i avslutningsøyeblikket og sender ballen et stykke til side for mål, da det i stedet for burde stått 1-1.

Klimaks kom på overtid da Tore Andreas Gundersen plutselig hadde ballen på ni meter. Han klinket til, og ballen gikk via et Haugesund-bein og i tverrliggeren.

Da skjønte alle at heller ikke i dag var dagen for Kamma.

Dermed vant Haugesund 1-0, og sendte HamKam ut av cupen.

Tromsdalen venter hjemme for Haugesund i neste runde.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00