5. januar skal den nye kuben være på plass og når HOA formelt godkjenner avtalen, vil Hamar OL-Amfi hete CC Amfi. Dermed blir CC Storhamars største samarbeidspartner etter at de har samarbeidet i mindre grad helt siden 80-tallet.

Og hva passer vel bedre å komme med en slik nyhet på en dag hvor Storhamar kan skrive norsk hockeyhistorie ved å ta seg videre til åttedelsfinalen i Champions Hockey League. Det vil være første gang et norsk lag klarer det hvis de holder unna for Red Bull Salzburg i kveld.

Viktig med ny kube

Den nye kuben koster 3,5 millioner kroner, og avtalen innebærer at CC betaler den over sju år. I tillegg har de skrevet en avtale som sikrer dem hallnavnet de neste ti årene.

HA-sporten får bekreftet at den totale avtalen for både kuben og hallnavnet er verdt seks millioner kroner sett over en ti-årsperiode.

Begge parter er strålende fornøyde med den nye avtalen, og Storhamar mener dette er med på å sikre en solid og langsiktig sportslig satsing.

– CC har alltid vært en god venn av oss. Det har de vært helt fra 80-tallet. Nå har vi blitt enda bedre venner. John Nichlas Hage tok kontakt med meg i denne saken og vi gikk i gang med å se på hvordan vi kunne gjøre klubben sterkere på lang sikt, sier Njål Berge – mannen som gikk i bresjen for redningsaksjonen i fjor og som fikk «Fattige fettere» på banen.

Han var ikke i tvil om hva han ville bruke CCs ønske om å bidra til.

– Det beste CC kan gjøre, er å gjøre produktet vårt bedre. Vi er opptatt av hele opplevelsen. Og vi har ønsket oss en kube. Vi har tegnet en langsiktig avtale som sikrer at de finansierer den nye kuben.

– Etter hvert snakket vi om hallnavnet også. Nå har vi kommet fram til en avtale som vi er fornøyd med. Det er en 10-årsavtale, og det er en anerkjennelse for oss at de blir med på den måten, sier Berge til HA-sporten.

Berge blir

Berge har tidligere antydet at klubben skulle bli så solid at den skulle klare seg uten ham og «Fattige fettere» på sikt. Avtalen med CC gjør at Berge nå snur på det punktet.

CC ønsker nemlig veldig sterkt at Berge & Co. blir med videre.

– Vi vil at det skal drives bra, så det er viktig at for oss at de er med videre, fastslår CCs John Niclas Hage.

Og Berge feier med dette all tvil til side:

– Vi stiller opp for klubben så lenge den ønsker å ha oss med.

Dette innebærer også at «Fattige fettere» får tilbake pengene sine. De spyttet inn tre millioner kroner da gjelda til Storhamar viste seg å være langt større enn de hadde trodd da de startet redningsaksjonen. Nå skal alle som bidro få tilbake pengene sine. Som Berge hele tiden har sagt de ville få, hvis hallnavnet ble solgt.

Han innrømmer likevel at han trodde det ville bli vanskelig.

– De fleste av oss tenkte at vi kastet pengene i det store svarte sluket. Vi fikk beskjed om at det var tre millioner kroner i minus, men det viste seg at vi måtte skaffe ytterligere tre millioner. Det var tider i fjor da vi ikke trodde vi skulle komme oss gjennom sesongen. Jeg og flere i «Fattige fettere» tok opp lån for å bidra. At vi får en avtale for både hallnavnet og ny kube er julekvelden og nyttårsaften på en gang. Jeg kan også si at hadde vi måttet velge, hadde valget blitt kube.

– Kuben blir for øvrig Norges tøffeste. Vi har jo sagt at vi skal være bedre enn Stavanger på alt. Nå får vi også den beste kuben. Det blir en åtte siders kube med skjermer på alle sider. Omtrent like stor som den vi har i dag. Kuben er lik den som ble brukt under ishockey-VM i Ostrava i Tsjekkia. I tillegg blir det nye ledskjermer over alle inngangene som skal gi oss et enda tøffere inngangsshow, sier Berge til HA-sporten.

Regional klubb

Hamar OL-Amfi er en hall folk flest i Hamar er stolte av. Berge frykter ikke negative reaksjoner rundt byttet av hallnavn CC Amfi. Han mener alle bør være glade på vegne av klubben og «Fattige Fettere».

– Jeg mener dette er utrolig viktig for klubbens framtid. Denne avtalen er med på å sikre Storhamar i mange år framover. Avtalen er så stor at CC blir vår største sponsor hvert eneste år. Jeg tror heller ikke at sponsormarkedet for øvrig blir noe større enn det er i år, men vi har en hall som vi kan fylle, sier Berge.

Både han og Hage mener Storhamar er i ferd med å bli en regional klubb. Det var en av faktorene som trigget CC til å gå inn tungt, ifølge Hage.

– Det var flere beilere til hallen, så vi er glade for at vi kom i mål her. Storhamar er blitt en regional klubb og vi er en regional aktør. I tillegg synes vi den snuoperasjonen som har vært her er helt enorm.

– Jeg vokste forresten opp, fram til jeg var fem år, omtrent i den samme gata som både Njål Berge og Kim Skogheim bodde. De var noen år eldre enn meg, så jeg husker dem godt. Vi er Hamar-gutter som vil få til noe sammen her i årene som kommer.

– Vi snakker dessuten om toppidrettsutøvere med en fantastisk mentalitet. De er på jobb på dagen og klinker til på trening og kamp om kvelden. Norsk hockey har generelt tatt store steg de senere årene. Vi er derfor veldig glade og ydmyke for at vi har muligheten til å bidra på denne måten for klubben, sier Hage til HA-sporten.

– Det er riktig at vi alltid har vært mest synlige i HamKam, men vi har også alltid hatt et godt forhold til Storhamar. Når det gjelder forholdet til HamKam, så har det alltid vært og er stabilt. Vi kjenner klubben godt og er i kontinuerlig dialog i forhold til hva som skjer der. HamKam kommer alltid tilbake, men vi ser hele tiden på managementet der også - som vi vil gjøre her. Vi tilfører ikke midler i noe vi ikke tror på. Det er vel ingen tvil om at vi er genuint opptatt av idretten i Hamar. Vi mener at en by med Hamars regionale posisjon bør ha ambisjoner om å by på elitenivå innenfor de store lagidrettene, sier John Niclas Hage.

Berge er tydelig på at uten CCs hjelp nå, hadde det ikke blitt noen ny kube.

– Vi prøvde å låne pengene i banken, men det gikk ikke. Vi hadde ikke fått kuben uten denne avtalen. Kuben blir ekstremt viktig for oss framover. Det at fjøset blir så bra som overhodet mulig, er viktig for hockeyen i Hamar. Hvis vi får en enda bedre ramme, kommer det enda flere folk og vi kan hente enda flere spillere til 250.000 kroner, sier Berge.

– Hallen er gullet til Storhamar. Det å investere i og hele tiden oppdatere hjertet i virksomheten, er som regel lønnsomt. De øyeblikkene og den stemningen som skapes i denne hallen på de større kveldene, er helt unik i norsk hockey-sammenheng. Og akkurat nå er det kun Storhamar Hockey som kan levere disse opplevelsene, uansett idrett, i hele regionen, supplerer Hage.

Pengene avtalene fører med seg, kommer godt med for en klubb som flere ganger har havnet i økonomisk trøbbel. Berge og Storhamar har bestemt seg for hva en sterkere økonomi skal brukes til.

– Vi skal heve lønnstaket vårt litt. Opp til 300.000 kroner, det fortjener gutta. Vi skal sette noe av det på bok, så vi har til dårlige tider. Vi skal ikke gjøre det forbundet vil – å utvide administrasjonen. Vi gjør heller små ting her og der. Det har nemlig vist seg at det er mulig å drive på dugnad. Det skal vi også fortsette med, sier Berge som også forteller hvordan «Fattige fettere» vil merke avtalen.

– De får pengene en gang i året i ti år, smiler Njål Berge.

Les også
SPORT

HOA har ikke godkjent navneendringen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.