HAMAR: - Erik Wettermark har lagt igjen mye kunnskap og et lag som har levert godt i mange år. Den arven skal vi ta vare på. Derfor vil folk som følger Brumunddal fotball i 2012, kjenne igjen lagets måte å spille fotball på, sier Kristiansen.

Justerer litt

Dette betyr selvsagt ikke at Kai Kristiansen vil adoptere alt Wettermark har gjort.
- Noen justeringer vil det bli. Jeg har utfordret trenerkorpset mitt, Karsten Thune og Bjørn Brungot, som begge kjenner Dala-fotballen godt fra før. Hva vi kan bli bedre til når det gjelder spillestil og hvilke typer vi eventuelt må ha? Eller hvordan skal vi videreutvikle dagens stall for å bli enda bedre? Som ansvarlig trener er jeg heldig som har med meg to slike kapasiteter som begge har fulgt klubben gjennom mange år og vet det som er å vite om klubb og mannskap.

Seks år i 2. divisjon

Målet Kristiansen har satt seg, er selvsagt å gjøre Brumunddal til et enda bedre fotballag. Det er for øvrig i tråd med styrets ambisjoner også.
- I fjor presterte Brumunddal over forventning med en tredjeplass i 2. divisjon. I år, med mange skader, ble klubben nummer fem, noe som var mer i tråd med de realistiske forhåpningene. Jeg tror vi kan ta den plasseringen som et utgangspunkt for neste sesong, For videreutvikling står selvsagt høyt på agendaen, sier mannen som fra før har seks sesonger på dette nivået, i Nybergsund, Lillehammer og HamKam.

Vil matche HamKam-spillere

Kai Kristiansen er samtidig bestevenn med Vegard Skogheim og snakker mye fotball med HamKam-treneren. En av Erik Wettermarks kjepphester som trener for Brumunddal, var utvidet fotballsamarbeid mellom klubbene på Hedmarken. Mulighetene burde ligge godt til rette for dette med Kristiansen ved roret i Brumunddal og Skogheim i HamKam.
- Hvilket formelt syn klubbene har på dette, vet jeg ikke, men jeg har stor sans for å samarbeide også uformelt. Hvis noen som banker på døra i HamKam trenger matching på lavere nivå, er vi klare til å gi dem det i Brumunddal.

Allerede i gang

- Og omvendt?
- De beste spillerne bør uansett få så god matching som mulig, sier Kai Kristiansen.
Erik Wettermark kunne ikke sagt det bedre selv.
- Du går på en måte fra 3-6 (Moelvens serieavslutning) til 9-0 (Dalas siste seriekamp mot Jevnaker), hvilke tanker gjør du deg rundt det?
- Jeg går til en helt annen fotballverden. Forskjellen på nivået i 3. og 2. divisjon er veldig stor. Jeg gleder meg som en unge til å starte i Brumunddal. Derfor koser jeg meg når jeg sitter på kveldene og planleg-ger opplegg og spillerstall. Det er avgjørende å få gjort denne jobben nå, for 1. januar skal alt være klart. Da er vi i gang, sier Kai Kristiansen som trives aller best på treningsfeltet.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.