BRUMUNDDAL: - Vi har selvfølgelig størst fokus på de spillerne vi har i stallen i dag, men sier ikke nei dersom vi kommer over en spiller som kan være en forsterkning for oss og som samtidig ikke koster for mye. Å beholde plassen i 2. divisjon er prioritet nummer én for oss, men det skal ikke gå ut over økonomien. Vi bruker ikke penger vi ikke har, sier fotballeder Guttorm Tysnes i Brumunddal.
Godt i gang
Guttorm Tysnes synes klubben hans har kommet godt i gang i comebacksesongen i 2. divisjon.
- Rett nok er det gått stang ut i noen kamper, og vi har ikke alltid hatt marginene på vår side, men vi visste at vi ikke ville være serieleder på nåværende tidspunkt. Jeg har også registrert at lokalpressen mener at vi gjør mye bra, humrer Tysnes.
Likevel erkjenner Tysnes og Erik Wettermark at stallen er smal og at dette kan skape problemer når skader og karantener melder seg utover i sesongen.
Ingen lokale
Derfor har de to også begynt å sondere spillermarkedet. Det lokale markedet, først og fremst i 3. divisjon, er saumfart. Men her det, ifølge Tysnes, ikke noe å hente.
- Og akkurat det skjønner jeg veldig godt. Det er ikke spesielt populært å bli tappet for spillere nå som seriespillet er i gang. Derfor søker vi først og fremst ut for å finne aktuelle kandidater.
Skandinavia
Det er først og fremst Skandinavia som er jaktmarker for Tysnes & Co.
- Vi hadde jo stor suksess med Peter Samuelsson sist vi var i 2. divisjon. Han fikk ikke tillit i moderklubben, men kom til oss, spilte 13 kamper og scoret i snitt ett mål per kamp. Det, sammen med oppholdet i Nybergsund, var starten på den suksessen Samuelsson nå har i superettan i svenske Degerfors.
Tilbyr ny start
- Hvis vi kan finne en spiller fra et høyere nivå som har slitt med spilletid i eliteserien eller 1. divisjon, men som vil ha en restart på karrieren, er Brumunddal et alternativ å starte i. Spilleren må kunne gå rett inn på førstelaget til Brumunddal og gjøre en skikkelig jobb, flagger Tysnes.
Kontrakt avgjørende
Når en eventuell forsterkning vil være på plass i Brumunddal, vil ikke Tysnes spekulere i.
- Det har en del med nåværende kontrakter å gjøre. Hvis spilleren i dag har amatørkontrakt med sin nåværende klubb, kan han komme nå. Står han i en proffkontrakt, kan vi ikke få ham før 1. august.
Gir seg på årsmøtet
Brumunddal har avsatt penger til et eventuelt spillerkjøp, men Tysnes innrømmer at klubben ikke har ubegrensete ressurser å bruke på nye spillere.
- Vi vil forsterke, men det blir ikke aktuelt å satse klubbøkonomien i min tid som leder av Brumunddal fotball, og den tiden varer til ut på etterjulsvinteren.
- Du gir seg, med andre ord?
- Ja, det har vært klart lenge, og jeg vil gi fra meg et ryddig bo, så blir det opp til etterfølgeren å finne ut i hvilken utstrekning den videre satsing skal skje, sier Guttorm Tysnes.
I morgen møter Dala Lillehammer borte. Da begge lag spilte i 3. divisjon, spilte Brumunddal uavgjort hjemme og tapte borte for Lillehammer. I en treningskamp i fjor høst, endte kampen 0-0 og sist lagene møttes i 2. divisjon, vant Brumunddal begge kampene.245FABA0224D03F017B27B2817B27C2017B27D1817B27E1017B27F08184554C0
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00