HAMAR: - Det er flere høyst interessante spillere i Brumunddal, men det er ikke slik at vi pr. dato har plukket ut noen som vi ønsker oss. Vi får se etter sesongen, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.
Opprykk er viktigst
Skogheim er veldig opptatt av at HamKam nå først og fremst skal ha fokus på at de fem siste kampene i 2. divisjon skal ende med opprykk. Derfor ønsker han heller ikke å snakke om hvilke spillere han ønsker seg neste sesong.
- Vi naturligvis tanker om neste sesong, men nå ligger fokuset i å prøve å rykke opp, sier Skogheim til HA-sporten.
Har god oversikt
Han mener å ha god oversikt over lokale spillere selv, og utenfor Hedmark har HamKam andre folk som jobber for seg.
- Vi ønsker først og fremst å satse på egne, lokale spillere, sier Skogheim og rangerer ønsket slik: 1) Klubbens egne spillere. 2) Lokale spillere. 3) Norske spillere. 4) Utenlandske spillere.
- Brumunddal har imponert
Skogheim har latt seg imponere av Brumunddal.
- Først og fremst som et godt lag, Men gode lag har også enkeltspillere som er bra; spillere med fart og klokskap, sier Skogheim og nevner Melgalvis-brødrene, Øyvind og Aleksander, Jim Sørum Johansen, Andreas Løseth Johansen og Marius Holt.
- Brumunddal har vært i ei flytsone hele sesongen og har vist en veldig, veldig bra moral. Det er svært bra for fotballen i distriktet at Dala er i 2. divisjon, sier Skogheim som også ser for seg at det kan være HamKam-spillere som kan få god matching i Dala.
Solbakken-effekten
Da Brumunddal spilte i 3. divisjon og HamKam i Adeccoligaen, var Dala-trener Erik Wettermark åpen på at han hadde spillere som kunne være gode nok for et høyere nivå.
Christoffer Heier Solbakken har i Nybergsund vist at han holder et godt adeccoliganivå, og spørsmålet er om Wettermark frykter at flere skal forsvinne etter sesongen.
- Nei, ikke på moen måte. Generelt synes jeg klubbene i distriktet bør være åpne i begge ender, og at vi bør være flinke til å hjelpe spillere fram.
Ønsker å beholde de beste
- Som klubb ønsker Brumunddal naturligvis å holde på sine beste spillere, og skulle vi miste noen av dem, er det et tap for oss. Beholder vi dem, kan vi kanskje ta nye steg. Jeg tror også nivået Brumunddal spiller på i dag, er en passe balanse mellom utfordring og mål for mange av spillerne våre, sier Wettermark.
Han mener også at det er viktig å oppmuntre fotballspillere til å spille på det nivået som er riktig for dem. Han er klar på at HamKam er den naturlige klubben på det øverste nivået i distriktet, og at Brumunddal er naturlig som en nummer to-klubb.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00