BRUMUNDDAL: Nå vil han til bunns i problemene.
- Det begynte allerede i april/mai. Jeg dro på meg mye rart, som lyskestrekk, hofteproblemer og hamstring-problemer. Smertene flyttet seg rundt i hele kroppen. Nå er jeg lei og vil vite hva dette kommer av, sier Øyvind Melgalvis (26).

Prøvd det meste

Øyvind Melgalvis har brukt sommeren hos fysioterapeut og kiropraktor uten at det har hjulpet nevneverdig. Hos kiropraktoren fikk han henvisning til røntgen av ryggen da vi snakket med ham.
- Jeg har fått påvist en skjevhet i ryggen. Den er ikke stor, men det er vel verdt å sjekke ut om det er skjevheten som er årsaken til alt trøbbelet. Jeg vil tilbake på banen, koste nær sagt hva det koste vil, og jeg tror ikke at alderen min, 26 år, tilsier at fotballkarrieren er over. Jeg nekter å tro at det er slitasje som er årsaken.

Ikke alene

Øyvind Melgalvis var stort sett skadefri til han fylte 24 år. Men også i forhold til i fjor, har skadebildet, både for ham og klubben, forverret seg betydelig.
- I år har vi hatt mange ute i kortere og lengre tidsrom på grunn av skader, sier Melgalvis, og ramser opp Michel Haidari, Kjetil Gerhardsen, Marius Holt, Jim Sørum Johansen, Fredrik Haave Andersen, Christian Aarbogh Bjerke og Jo Eyvind Bergundhaugen (nå tilbake i Lillehammer).

Skylder ikke på skader

Det er nærliggende å forklare Brumunddals fattige poengfangst i sommer med alle disse skadene, men Øyvind Melgalvis kjøper ikke umiddelbart, denne forklaringen.
- Det blir, etter min mening, feil å rette oppmerksomheten mot skadesituasjonen. Vi må heller gå i oss selv som spillere. Hvis vi klarer å yte fem prosent ekstra i kampene, får vi marginene på vår side. Det blir for dumt å si at det snur det snart. Vi må selv ta grep for å snu motgangen til medgang. Vi har selv brakt oss opp i den situasjonen vi er i. Det er vi og bare oss selv som kan få oss ut av den.

Fortsatt optimister

For verken Øyvind Melgalvis og hans spillerkolleger i Brumunddal, ser mørkt på situasjonen.
- Verken jeg eller resten av laget, føler at vi spiller med ryggen mot veggen. Hadde vi blitt rundspilt i hver eneste kamp, hadde det vært grunn til bekymring, men faktum er at vi med to unntak (Follo og Frigg), har vært best i de kampene vi har tapt. Nå håper vi å snu trenden i kveldens kamp mot Jevnaker. Selv håper jeg å være på banen igjen lørdag. Da møter vi Kristiansund,
- En Marius Holt i form, er han en type som kan bidra til å få fart i sakene for oss, og Marius har vært god på trening i det siste, sier Øyvind Melgalvis som venter på svar på en røntgen han tok i forrige uke. Den beskjeden får han 10. august.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00