– Klubben har hatt en fin dialog med både Bjerkli og Haugen, som begge manglet den motivasjonen som kreves i 2. divisjon, sier trener Kevin Knappen.

Bjerkli ville hjem igjen til Follebu og skal spille resten av sesongen for 3. divisjonslaget Faaberg. Simen Haugen kjente selv at han i øyeblikket ikke er god nok for 2. divisjon. Han har ennå ikke bestemt seg for hvor han skal spille framover.

Gode kontakter

Dala-treneren hadde derfor ingen vansker med å løse begge fra sine kontrakter med Dala, og samtidig intensiverer han jakten på spillere som kan forsterke laget.

– Vi kommer til å forsterke laget, men vi venter til etter sommerferien før vi henter noen, forteller treneren som bruker de kontaktene han stoler mest på i jakten på nye spillere.

– Jeg har noen med gode kontakter, i tillegg til at jeg følger godt med sjøl, sier Løten-mannen som leder laget som ligger på niendeplass med ni poeng.

Økonomi viktig

– Det er ikke slik at vi har ubegrensete økonomiske midler, og derfor må vi gjøre en grundig jobb før vi signerer nye spillere, sier treneren som var godt fornøyd med tre poeng hjemme mot Førde i helga.

– Vi hadde ballen nesten hele tida, men samtidig sørget vi for at laget alltid var i balanse defensivt. Det likte jeg, smiler Knappen som håper Jonatan Helmersen er klar igjen til lørdagens viktige bortekamp mot Træff.

Unggutten måtte forlate bana med en skade mot Førde.

– Alain Junior Ollé Ollé er utestengt med fem gule kort og dersom Helmersen ikke blir kvitt sine plager i hofta, har vi en utfordring helt på topp, innrømmer Knappen som hadde håpet Dala skulle skapt enda flere sjanser mot Førde.

GIr unggutter sjansen

Med to spillere borte fra A-stallen, benytter Knappen sjansen til å gi unge hospitanter fra egen klubb mulighet til å trene med bestelaget.

– Det er slik det skal være. Stallen skal være dynamisk, og det er ingen automatikk i at de som skriver på ei kontrakt bare kan møte opp og regne med å fullføre sesongen for oss. Jeg ønsker at det skal være forflytninger i en A-stall, og med Sindre og Simen ute av troppen, gir det sjansen til enda yngre og enda mer dedikerte spillere, mener Knappen som tror klubben på sikt vil komme styrket ut av dette på sikt.

Med seier mot Førde tok Dala tre viktige poeng som løftet laget litt bort fra bunnstriden. Bortemøtet med bunnlaget Træff kan gi laget to seirer på rad.

– Å møte Træff nå tror jeg passer oss perfekt, sier Knappen, som vet at Reknesbanen er en fryktet bortebane.

– Den er vel omtrent like dårlig som Sveum, gliser Kevin Knappen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00