Brumunddal - Tromsø 2 1-3 Tor Torgersen er ute med brudd i foten. Tony Jota har sagt seg villig til å være kriseløsning. Arbeidsledige Fredrik Tervaniemi er interessert i kamptrening. Og Christian Aarbogh Bjerke sier han vil vurdere andre alternativer dersom han blir plassert på Dala-benken.
BRUMUNDDAL: Svimmel?
Etter at nyervervelsen fra HamKam, Tor Torgersen, var maksimalt uheldig på sin andre trening med Brumunddal søndag, og pådro seg brudd i foten, er det keeperkrise i Dala.
Unggutten er tidligst tilbake til avslutningen av sesongen.
Dala uttrykker medlidenhet overfor målvakten.
- Ufattelig trist med Tor, sier Dala-leder Guttorm Tysnes.
- Veldig kjedelig. Han virker som en kjempefin fyr, og er også en god keeper, sier Christian Aarbogh Bjerke.
Jota har trent med Dala
Det er naturligvis ingen tvil om at Brumunddal nå må ut og hente en erstatter, ettersom tidligere andrekeeper Daniel Bakken gikk motsatt vei da Torgersen kom.
Tidligere Dala-keeper Tony Jota trente så vidt med laget da Bjerke var skadd, og har sagt seg villig til å være en slags kriseløsning som backup dersom klubben ikke finner andre alternativer.
- Vi har flere muligheter. Tony har sagt seg positiv til å bli med, sier Guttorm Tysnes.
- Er Fredrik Tervaniemi et alternativ?
- Vi har som sagt flere muligheter. Vi vil sette oss ned og ta en ordentlig gjennomgang av situasjonen. Det er mange som ikke har fem øre for å spille for Dala, så vi må ta en vurdering på om vi skal gå ut og betale for en erstatter. I tillegg vil nok tabellsituasjonen avgjøre en del, sier Tysnes.
- Ingen dyr løsning
Tidligere Sundet-keeper Tervaniemi har brukt vinteren og våren på å bli skadefri. Nå er han frisk, og har trent jevnlig med HamKam.
Han bor i Elverum, og utelukker ikke at Dala kan være interessant.
- Jeg vil spille kamper i høst for å få matchtrening, så det kunne vært et alternativ.
- Er du en dyr mann?
- Jeg tror ikke man kan si det, sier svensken.
Nåværende Dala-målvakt Christian Aarbogh Bjerke er klar på at klubben trenger en keeper til.
- Jeg vet ikke hvor lett det er å finne noen. Jeg har hatt en ålreit sesong, og allerede fått signaler på at Brumunddal ønsker å forlenge kontrakten. Det er vanskelig å si hva som kommer til å skje, sier Bjerke.
- Har andre tilbud
Den tidligere Stabæk-keeperen er ikke veldig lysten på å sitte på benken.
- Blir det for eksempel Tervaniemi, er det vel liten tvil om at han kommer til å stå. Jeg har lyst til å spille, og blir jeg andrekeeper må jeg nesten vurdere andre alternativer. Jeg har andre tilbud, sier Bjerke, og bekrefter at det handler om andre 2. divisjonsklubber.
- Jeg har stått ganske bra, og det er blitt lagt merke til. Jeg trives godt i Brumunddal og vil gjerne bli med dette laget videre. Men jeg må jo tenke litt på meg selv også.
- Bjerke har stått bra, og vi har ingen planer om å kaste ut han. Men blir det en konkurransesituasjon, så blir det konkurranse. Det er tidlig å si, men vi må se hvilke alternativer som finnes. Det handler om hvem som er ledige, om ambisjoner og innstilling, sier Erik Wettermark.
- Er Tervaniemi et alternativ?
- Vi vet om noen keepere, blant andre han du nevner, sier Dala-treneren.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00