Søndag fortalte HA-sporten nyheten om at Domkirkeodden-spissen Sigurd Ertsås går til Brumunddal. Han skal være med på å prøve å hjelpe klubben til å holde seg i 2. divisjon denne høsten.

Gir dala flere muligheter

I gårsdagens HA spurte vi vår fotballblogger Ole Johnny Sundt om hva han tenkte om at Brumunddal, som kjemper om å holde plassen i 2. divisjon, henter en spiss som ikke har satset seriøst på fotball de siste åtte årene.

Sundt skrøt voldsomt av ferdighetene til Ertsås, men satte spørsmålstegn ved nivået i 2. divisjon. Han la også til at han trodde nivå tre i Norge var mer seriøst enn at pressede klubber kunne hente spillere fra nivå fem.

Dala-trener Fred Leo Nysæter er sikker på at Ertsås tar nivået.

– Vi hadde ikke gjort dette hvis Sigurd var usikker på seg selv og nivået. Sigurd vet hvordan nivået er, og vi er sikre på at han kan komme inn og gjøre en god jobb for oss, sier Nysæter, som mener at Ertsås besitter kvaliteter som laget har manglet.

– Sigurd er god med ballen feilvendt, og det blir viktig for oss å kunne ha en spiss som kan holde på kula. Han er rutinert, og han har målteft, sier han.

glad for å få med granmo

Brumunddal har ikke bare hentet inn måltyven Sigurd Ertsås; klubben har også hentet opp spissen Gaute Granmo fra 2. laget.

– Da Gaute kom og sa at han hadde lyst til å være med oss, var det helt naturlig for oss å ta ham opp. Gaute er flink til å involvere seg i spillet, og han kan spille i flere posisjoner, sier Nysæter og fortsetter:

– Gaute gir oss ting i spillet vårt som vi ikke har hatt tidligere.

– er der vi må være

Dala har hatt et tøft 2016-år. Økonomien har vært skjør, og så mistet de trener Kevin Knappen til HamKam i mai. Men har laget tatt trepoengere jevnt og trutt. Og det er nok kun de mest lojale Brumunddal-supporterne som hadde turt å tro at laget skulle ligge på sjetteplass etter 12 serierunder – som de gjør.

– Vi ligger der vi må ligge til sommerpausen, og bare det i seg selv er en stor prestasjon. Målet vårt er å klare å komme inn blant de sju beste, og vi skal kjempe hardt for å klare det, sier Nysæter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.