Brumunddal
Optimismen i og rundt laget var stor da suksesstreneren fra de siste sesongene, tok over klubben i månedsskiftet juni/juli. Og selv om laget har vist spillemessig framgang, har ikke poengene kommet som en hadde håpet.
- Det er flere årsaker til det. Vi har ikke hatt flyten vi er avhengig av. At vi ikke har flyten i så mange kamper på rad, er ingen tilfeldighet. Når slikt skjer gang på gang, er vi ikke gode nok, forklarer Wettermark som mener det er en krevende øvelse å snu et helt lag midt i sesongen.

Underprestert

Wettermark peker på mange årsaker til at ting har gått galt. I store trekk oppsummerer han slik:
- Spillergruppa har ikke klart å samle seg om oppgavene samtidig. Mange har underprestert i forhold til det jeg vet bor i dem som fotballspillere, men også det kan ha sine årsaker. Gjerne fra tiden før jeg kom inn igjen, sier Wettermark og nevner faktorer som endring i spillestil og drilling av nye måter å gjøre ting på. Selv om slikt ser overkommelig ut, er det mange ting som skal gripe godt inn i hverandre for å få endringen til å lykkes. Fotball kan ofte være mye innfløkt psykologi. Det tror jeg årets utgave av Brumunddal er et bevis på.

Flere forsvant

- Brumunddal mistet en del spillere fra i fjor som Aleksander Melgalvis og Olav Sveen. Magnus Nysveen og Marius Holt var ikke med fra sesongstart. Alle fire var viktige brikker i fjor. Kan deres exit ha hatt betydning?
- Nei, det vil jeg ikke skylde på. Når noen forsvinner, dukker andre opp, og for et 2. divisjonslag må det være en fjør i hatten dersom noen av spillerne utvikler seg og blir gode nok til spill i divisjonen over (Aleksander Melgalvis). Jeg vil også understreke at alt ikke bare er svart i Brumunddal. Jeg synes hele spillergruppa har hevet seg utover sommer og ettersommeren, men faktum er at vi ikke lykkes i å plukke poeng fra dem vi bør og skal ta poeng mot, sier Wettermark og tenker spesielt på de to siste kampene, mot Valdres og Gjøvik.
- Når vi taper slike kamper blir jeg skuffet og lei meg. Vi burde hatt poeng i de to kampene. Men som sagt, det er ingen tilfeldighet.

Ga opp letingen

Brumunddal var ute og saumfarte markedet etter nye spillere i sommer og fikk med igjen Magnus Nysveen og Marius Holt. Etter den tid bestemte den sportslige ledelsen i klubben seg for at de la ned søket etter andre forsterkninger.
- Vi vet hvem vi har, men ikke alltid hvem vi får. Nye spillere skal passe inn i spillergruppa sosialt og på banen. Vi vurderte det som at innsatsen for å skaffe den riktige spilleren ville bli for ressurskrevende, sier Erik Wettermark, som kanskje må klare seg uten Marius Holt (strekk), Eirik Olssen (vondt rygg) og Adrian Thun (brudd i hånda) mot Grorud til helga.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00