30-åringen noterte seg for to scoringer i hjemmedebuten for Brumunddal. 2-0 kriget Ertsås inn etter klønete keeperspill, mens 3-0 kom etter et bombesikkert straffespark.

– Jeg har veldig lyst til å si at jeg for alvor er tilbake nå, sier Sigurd Ertsås etter kampen.

– Ikke mange får til det

Mange har sagt og skrevet mye om Ertsås comeback. For åtte år siden la egentlig spissen fotballskoene halvveis på hylla, og har i ettertid nøyd seg med å spille amatørfotball på lavere nivå.

Men da Brumunddal ringte og ønsket hans tjenester tidligere i sommer, ble familiefaren brått fysen på ett siste fotballeventyr. Etter litt betenkningstid så aksepterte han tilbudet. Én kamp gikk det, før Sigurd Ertsås ble en Dala-hit.

– Måten han har gjort dette på er uoppnåelig for de aller fleste. Men for Sigurd som har erfaring, vet hva dette dreier seg om, og er klok, så er han én av få som er i stand til det, sier Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter, som var full av lovord om sin nye spiss.

– Han er tilbake slik vi kjenner ham fra gammelt av, og jeg forventer å se mer av det samme utover. Vi har ikke sett det siste av Sigurd denne høsten, lover Nysæter, etter at Brumunddal sikret tre poeng mot Rosenborg 2.

De fire neste Dala-kampene går mot lag rett rundt den livsviktige 7. plasen på tabellen. Nå har Dala hele ni dagers pause før neste kamp.

Takker for støtten

På tribunen satt en gjeng Brumunddal-supportere og sang «Han gjør som han vil, Sigurd Ertsås, han gjør som han vil». Hovedpersonen satt pris på støtten fra tilskuerne.

– Jeg kjenner de gutta godt, og setter helt ærlig veldig pris på den støtten, sier han.

Trebarnsfaren ble omfavnet av ungene etter kampen, og retter en stor takk til familien.

– Dette er veldig moro, og jeg har en super familie som lar meg få lov til å holde på, sier han.

Krever mer av seg selv

Likevel hevder han å ha mer å gå på.

– Spesielt i førsteomgang ble det mye løping og kriging, og jeg vet at jeg kan enda bedre enn i dag. Jeg tror laget er i gang med en fin høstsesong, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.