BRUMUNDDAL: Det fortsatte bra i generalprøven mot Ull/Kisa. 4-1-seier mot et etablert 2. divisjonslag lar seg høre.
Men tilbake til historien; det har ikke sett like bra ut tidligere i vinter. Brumunddal tapte kamp etter kamp, og trener Erik Wettermark var frustrert over at laget slapp inn så mange enkle baklengsmål.
Så dro Dala til Sverige. Bil ned fredag, tre kamper og bil hjem søndag.


Møter før og etter kamp


I løpet av den hektiske miniturneringen, løste de mange av problemene.
- Vi brukte møtene før og etter kamp godt. Vi satte ned tre nøkkelpunkter; variasjon i spillet, kynisme på egen halvdel og det å tørre å spille fotball. Dette innebærer selvsagt mye, men vi hadde hele tiden fokus på arbeidsoppgavene. Etter Sverige-turen har vi hatt en fin progresjon hele veien, sier Erik Wettermark.
- Det var nesten så det skjedde noe magisk i Sverige, gliser han.


- Innstille oss mentalt


Etter et knepent tap mot Raufoss (2-3), er Eidsvold Turn (3-1), Bærum (5-3) og Ull/Kisa (4-1) beseiret i tur og orden. I den sistnevnte kampen lyver nok resultatet litt, men hjemmelaget var godt strukturert bakover og effektive framover. Øyvind Melgalvis, Marius Holt og Vegard Ruud sikret 3-0-ledelse til pause på åtte minutter.
- Jeg er veldig godt fornøyd med strukturen, gjennomføringen, overgangene og selvsagt resultatet. Nå blir det viktig at vi er i vater til seriestarten mot Valdres neste helg. Vi skal ikke bli nervøse og tro at det er noe helt annet vi skal være med på bare fordi det er seriekamp, men vi må innstille oss mentalt på at serien starter, sier Wettermark.


Kjempe bak topp-fire


Spesielt stopperparet med Rune Pettersen og Eirik Olssen ser solid ut nå, og Melgalvis-brødrene på midten jager mål hele tiden. Det gjør også Marius Holt på topp.
- De to bak har spilt mange kamper sammen. Selv om Magnus Nysveen er veldig god, skal vi bruke tid med ham så han blir helt klar igjen. Han kan ikke fortsette å være en 45-minuttersspiller. Melgalvis-gutta har trent veldig bra, og Marius ser bra ut helt foran. Men vi har også mange andre bra alternativer, og troppen er kanskje bredere enn mange av de andre lagenes, sier Wettermark, som gjentar at Dala i første rekke har som målsetting å sikre ny kontrakt i divisjonen, men at han gjerne vil hevde seg høyere enn det.
- Etter gode resultater i det siste, har folk de forventningene til oss de bør ha. Vi ønsker å hevde oss rundt midten av tabellen. Men vi har et tøft program i starten, så vi må være tålmodige.
- Men bak HamKam, Lørenskog og kanskje KFUM og Raufoss er det muligheter. Jeg forventer faktisk at vi er med og kjemper om en god plassering bak de lagene der, fastslår Erik Wettermark.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.