Brumunddal sto med 19 poeng før kampen mot Gjøvik-Lyn, kun sju poeng over nedrykksstreken. Fredagens kamp var derfor meget viktig for å holde seg trygt, midt på tabellen. Det gikk ikke veien for de hvite og blå som tapte 2-1, og er nå nærmere bunnen enn toppen.

- Jævlig surt og ufortjent, sier en av Dalas beste, Andreas Hovemoen rett etter kampslutt.

Fartsfylt 1. omgang

Og det åpnet bra for hjemmelaget. Dala åpnet best, og deres nye spanske spiss, Pablo Rodriguez Aracil var nære på å gi vertene ledelsen på en heading etter kun få minutter. Gjøvik-Lyn spilte seg sakte, men sikkert inn i kampen, og tok over mer av banespillet utover omgangen. Det lille spillemessige overtaket til tross, det var Brumunddal som skapte de farligste sjansene.

Kun to minutter før pause kom scoringen. Aleksander Melgalvis forsøkte seg på et frispark fra 19 meter. Skuddet gikk i muren, men midtbanespilleren plukket opp returen selv og ble felt av Ole Petter Berget. Dommer Henrik Pettersen pekte på straffemerket, til store protester fra Gjøvik-Lyns spillere. Men Melgalvis gikk fram og satte straffen sikkert kun to minutter før pause. 

Holdt ikke helt ut

Dala kom best igang også etter hvilen. Pablo Rodriguez Arcil trodde sammen med hele Sveum-publikumet at han hadde blitt matchvinner etter et par og sytti minutter, da han headet inn en dødball. Men linjemannen vinket spanjolen av for offside.

For i den første omgangen spilte bortelaget seg inn i kampen etterhvert. De malte på uten å skape de helt store sjansene. Men i det 85. minuttet steg midtstopper Ruben Guerro til værs og headet inn utligningen.

- Vi holdt i 85 minutter, men ble liggende litt lavt og det ble vi straffet for, sier Hovemoen som fikk se enda en ball i eget nett kun minutter etter utligningen.

For Dala som trodde de skulle kontrollere inn tre poeng ble rystet, og kun to minutter senere falt avgjørelsen. Innbytter Thomas Andersen satte inn 2-1-scoringen på vakkert vis da han dundret inn 2-1-scoringen.

Hjemmelaget forsøkte å stable fram alt de hadde, men det holdt ikke og Gjøvik-Lyn tok med seg alle tre poengene til andre siden av Mjøsa. Det betyr at Dala nå har seks poeng opp til ettermiddagens motstander og må belage seg på en tøff høstsesong.

Ikke krise

- Det er ingen krise, men denne kampen var viktig for oss, sier Hovemoen og fortsetter:

- Det var en kamp som på mange måter avgjorde hvordan resten av sesongen kom til å bli.

Men midtbanespilleren blir ikke nervøs av at Dala fort kan havne i nedrykksstriden, han er mer opptatt av at de ikke kan bli engstelige, men bare må fortsette med det de gjorde i 85 minutter mot Gjøvik-Lyn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.