HAMAR: I dag ankommer det polske brødreparet, Marek (26) og Tomek (24) Kociszevski Brumunddal for å trene med byens 2. divisjonslag i fotball. Lørdag skal de to testes i kamp mot Manglerud/Star.
- Dette er to gutter som har spilt fotball i Tyskland det siste året, men som tidligere har spilt på nivå tre i Polen, sier Dala-leder Guttorm Tysnes.
Mindre risikoprosjekter
Tysnes er blitt tipset om brødrene via norske agenter, og han anser det for å være et mindre risikoprosjekt så lenge Dalas sportslig ledelse får anledning til å vurdere de to både på trening og i kamp før de bestemmer seg for hva de skal gjøre.
- I utgangspunktet har det vært mest aktuelt for oss å hente én spiller, men vi skal se det an. Vi hadde en bra avslutning på vårsesongen som det er viktig å bygge videre på. Men vi ser at det er mange høstkamper, og at vi kan være sårbare for kort og skader. Vi har litt for få spillere, men samtidig er det Brumunddals politikk å ikke bruke mer penger enn det vi har, sier Tysnes til HA-sporten.
Tre måneder
Hvis Brumunddal-ledelsen skulle komme til at de liker det de ser av polakkene, kan det være snakk om et tre måneders engasjement for polakkene.
- Har dere andre alternativer i kikkerten?
- Vi har kontakt med agenter, men ikke noe konkret, sier Dala lederen.
Klubben har for øvrig gjort en avtale med Ottestad om at Øystein Stai skal være på utlån i Brumunddal. I avtalen har Even Bugge gått motsatt vei. Mens Bugge fortsetter i Ottestad, skal Stai tilbake til Ottestad fra 1. august.
Fin utvikling av spillerne
Brumunddal-ledelsen er både stolt og glad for at klubbens egne spillere har vist en fin utvikling denne sesongen.
- Det er som Erik Wettermark har sagt, mener Tysnes. - Veldig mange av spillerne våre har tatt store steg fra i vinter, og holder bra 2. divisjonsnivå. Og jeg synes det er veldig bra at ti av de 14 spillerne våre som var i aksjon mot Senja, er fra Ringsaker. Men vi har som sagt litt for få spillere i A-stallen, så vi trenger en eller to utenfra, sier Guttorm Tysnes til HA-sporten.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.