- Noe endelig budsjett er ikke vedtatt, men sånn det ser ut nå, øker vi budsjettet med en million kroner, sier Thor Iversen til HA-sporten.
Han er daglig leder og markedsansvarlig i Brumunddal Fotball, og jobber med å skaffe fotballen tiltrengte kroner.

Omtrent det samme sist

- Vi var oppe omtrent på samme sum sist vi var i 2. divisjon, men etter nedrykket tok vi budsjettet ned en million. Det gjelder å omstille seg raskt, sier Iversen, som regner med at neste års totalbudsjett vil passere sju millioner kroner.
Økningen på inntektssiden kommer blant annet fra høyere overføringer fra Norges Fotballforbund og økte sponsorinntekter.

Prestasjonsbetinget

Flere av de store kontraktene de har med sponsorer er prestasjonsbetinget, og øker dermed automatisk etter at Dala tok farvel med Bondeligaen og er klar for 2. divisjon.
Iversen kan fortelle at sponsorbudsjettet til Brumunddal nå er oppe i 2,2 millioner kroner. I tillegg kommer barteravtaler på rundt regnet en million kroner.
- Mange av avtalene blir målt opp mot A-laget, men Brumunddal Fotball er så mye mer enn det. Vi er godt synlige med cirka 850 aktive. Det er stor aktivitet i Dala-fotballen, fastslår Iversen.
Da han begynte å jobbe som markedsansvarlig i Dala høsten 2009, var sponsorbudsjettet på 770.000 kroner. Det har med andre ord skjedd en utvikling siden Iversen fikk ansvaret.

Flere langturer

I 2. divisjon har Brumunddal kommet i pulje med Byåsen, Elverum, Gjøvik, Herd, Levanger, Molde 2, Nardo, Raufoss, Rosenborg 2, Nybergsund, Rødde FK. (sammenslåing av Tiller og Melhus), Træff og Valdres. Det betyr noen fine lokaloppgjør, men også mange lange reiser.
- Det er ikke den billigste serien å spille i, men vi har fått signaler om at forbundet vil bidra med reiseutjevning, sier Dalas daglige leder.

Sportslige på plass

Det sportslige er også på plass i klubben. Sportslig leder Tom Søgård har vært i markedet og sikret flere forsterkninger, og A-stallen består pr. dato av 22 spillere. I tillegg er det to plasser åpne i påvente av at Marius Holt og Magnus Nysveen skal bestemme seg for om de vil være med videre.
A-lagets trenerteam består av Erik Wettermark, Stein Rune Solbakken og Stein Vidar Brække.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.