Brumunddal
I 2008 spilte Fredrik Haave Andersen på HamKams juniorlag, hvor han for øvrig hadde nåværende Brumunddal-trener Kai Kristiansen som trener.
- Jeg husker Fredrik godt fra den tiden, og den gangen håpet jeg på at han skulle få en plass i A-stallen til HamKam, sier Kristiansen til HA-sporten.
Etter sin første sesong med HamKams juniorlag hadde Haave Andersen bemerket seg, men i stedet for kontrakt med A-laget ble han etter sesongen skadet.

Ny skade i fjor

- Jeg fikk en belastningsskade. Tretthetsbrudd i bekkenet, og var ute i ett og et halvt år, forteller Haave Andersen, som dro tilbake til moderklubben Brumunddal.
I høstsesongen 2010 fikk backen endelig spille fotball igjen, men to uker før seriestart i fjor, ble ulykkesfuglen igjen skadet. Denne gangen var det ankelen som fikk seg en trøkk.
- Jeg rev av alt som går an å få revet av i ankelen. Leddbånd, sener og diverse, forteller 21-åringen, som fyller 22 senere i år.
Hele fjorårssesongen ble spilt uten Haave Andersen på banen, men rett før jul i fjor begynte han å trene igjen. Under Brumunddals treningskamper de siste månedene har unggutten vært i Dalas første 11er, men innrømmer at det var en tid da han vurderte å gi seg med fotball.
- Jeg har tenkt tanken, men det er dette jeg har lyst til å drive med, og det er det som er motivasjonen.

Unner Fredrik alt godt

Haave Andersen er selv klar over at han var nær en kontrakt med HamKams A-lag i 2008. Likevel er han ikke bitter.
- Det er klart det er surt, men det er ikke noe jeg kan gjøre noe med. Jeg er ikke akkurat et talent lengre nå, men samtidig så er det ikke langt opp dit igjen.
Nå håper han å få mest mulig spilletid for Dala denne sesongen, og trener Kristiansen lar seg imponere.
- Han er en moderne høyreback som løper masse. En god 2. divisjonsspiller.
- Det sier litt om typen og orke å være skadet i tre år. Jeg unner ham virkelig alt godt, sier Kristiansen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.