Det stilles store forventninger til Jonatan Helmersen i Brumunddal. De som kjenner klubbens fotballhistorie må litt tilbake i tid for å finne et talent han kan sammenlignes med.

Ja, i HamKam har de også sett såpass i den 187 centimeter høye spissen/flankespilleren at han har begynt å trene med Briskeby-klubben en gang i uka.

- Jeg har som mål å bli så god at alle skriver Jonatan uten H, sier 18-åringen med et smil når han ser at HA-sportens utsendte er i ferd med å plassere en H inne i fornavnet hans.

Over til 6. mai

Men det var 6. mai denne historien begynte med.

La oss først gå tilbake til Sveum 6. mai 2012:

- Jeg spilte juniorkamp da jeg pådro meg et tretthetsbrudd på utsiden av foten, forteller Jonatan.

- Og hva skjedde 6. mai i 2013?

- Jeg spilte A-kamp i LSK-hallen og pådro meg tretthetsbrudd på utsiden av foten. I det andre beinet, smiler Dala-spilleren, som også rakk å få med seg en meniskoperasjon i mellomtiden.

Treningsfri 6. mai 2014

Ikke rart at faren Jørn Helmersen, som er med som lagleder i Dala, sier han skal kjøpe inn litt gosj og holde junioren inne 6. mai i år. Det holder å få ødelagt to sesonger.

Jonatan tar ingen sjanser selv heller. Ja, også i Dala tas det forholdsregler, så Jonatan og trener Erik Wettermark er nemlig blitt enige om at 18-åringen skal ha treningsfri 6. mai.

For Brumunddal har sterke ønsker om å få mye ut av 18-åringens talent.

- Jonatan er den mest spennende spilleren vi har hatt på en stund. Han kan brukes både som spiss og flankespiller. Har et godt rykk, bra teknikk, er hurtig og tøff til å gå på mål. Jeg håper vi får god nytte av ham denne sesongen, sier Erik Wettermark.

Litt Rune Melgalvis

Dala-leder Tom Søgård har vært med i klubben i en årrekke, og mener 18-åringen er det største Dala-talentet siden Christoffer Heier Solbakken, og at han som fotballtype minner litt om Rune Melgalvis.

- Jo da, han er lang og litt slepen, men er kjappere og løper mye mer, supplerer assistenttrener Stein Rune Solbakken, og mener Dala har en spiller som kan nå høyere enn 2. divisjon.

- Også er han en strukturert og ordentlig gutt, fastslår Dala-leder Søgård, som synes det er fint at Jonatan trener med HamKam.

18-åringen sier han prøver å leve som en idrettsmann, og selv om han er russ i år, blir det ikke snakk om noen typisk russefeiring der i gården. Fotballen er langt viktigere. Derfor uttrykker Jonatan også stor takknemlighet til fysioterapeut Bjørn Brungot.

- Han skal ha mye av æren for at jeg har kommet så raskt tilbake, sier han.

Har klare utviklingsmål

Unge Helmersen startet sin fotballkarriere i Furnes, og er lysten på å gjøre det så bra som han kan på fotballbanen. Han har satt seg klare forbedringsmål.

- Jeg må bli tøffere inne i boksen og gå til med mer killerinstinkt i både trening og kamp.

Trener med HamKam

Den siste tiden har han tatt turen til Hamar på onsdager for å trene med HamKam, og han synes det er moro å prøve seg ett hakk opp.

- Det er både artig og lærerikt, sier han.

Trives som bakromsspiller

I Brumunddal har han blitt benyttet både som spiss og flankespiller.

- Jeg like å løpe i bakrommet, sier Jonatan, og da er det ikke så viktig om han spiller sentralt eller på kanten.

- Og hvis du skal nevne et mål som fotballspiller i tillegg til å få navnet riktig skrevet. Hva da?

- Jeg har naturligvis et ønske om å bli så god som jeg har muligheter til å bli. Og det hadde jo vært moro å ta noen steg oppover, sier 2. divisjonsspilleren i Dala.

Sitte helt rolig

Og for å komme videre, må Jonatan Helmersen i første omgang holde seg hjemme 6. mai. Sitte helt rolig i en stol og bli vartet opp etter alle kunstens regler.

Skadefri kan han nemlig bli en viktig spiller for Brumunddal.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00