Det var i 2. divisjonsoppgjøret mot Elverum 3. juni 2012 Øyvind Melgalvis måtte ut med korsbåndskade. Først forsøkte han å trene seg opp igjen, men i september måtte han på operasjonsbordet.

Nå gikk ikke det helt som det skulle.

- Jeg forsøkte meg litt på 4. divisjonslaget vårt, men kneet gikk ut av ledd da jeg bråstoppet, og i juni i fjor ble det ny operasjon, forteller han i en kortversjon.

Dala-spilleren var sikker på at han ville prøve å komme tilbake på banen, men han var ikke helt sikker på om det ville gå.

Nå er den tidligere midtbanespilleren tilbake i en ny rolle som en av midtstopperne i Dalas 3-5-2-system.

- Får brukt styrken min

- Det er greit det. Jeg får brukt mye av styrken min som fotballspiller i den rollen. Men jeg synes ikke jeg er like god som før. Jeg har mye å gå på, og er fremdeles litt skeptisk til å sette skikkelig fart offensivt. Jeg er litt redd for å bli taklet, og slike skader sitter også mye i hodet. Men jeg utsetter meg for mer og mer, og synes jeg har tatt steg den siste måneden, fastslår ungdomsskolelæreren.

Trener Erik Wettermark er glad for å ha Dala-veteranen tilbake.

- Han er tiltenkt en rolle i de bakre rekker, og det er bonus for oss om han er skadefri og i form, sier Dala-treneren, som karakteriserer Øyvind som en smart spiller.

- Øyvind er fotballklok. Det ser ut som om han har bedre tid enn mange andre fotballspillere, billedliggjør Wettermark.

- Spillere i riktig alder

Dala-veteranen synes årets lag virker lovende.

- Noen sier det er det beste vi har hatt. Jeg syntes 2006-laget var ufattelig godt, men da rykket vi ned, sier Øyvind og smiler i skjegget.

Han synes Brumunddal for en gangs skyld har en stall med spillere i riktig alder i år.

- Øystein Kvello, Andreas Hovmoen og Eldar Hadzimehmedovic har vært med på litt før, og resten av stallen har en bra aldersmiks.

- Spiller Dala i 2. divisjon neste år også?

- Det bør vi. Det er viktig å ikke falle bakpå for tidlig. Vi fikk en vanskelig start i 2012 med fire uavgjort og fem ettmålstap i de ti første kampene da vi rykket ned i 2012. Jeg mener vi har en sterkere stall denne sesongen, sier Øyvind Melgalvis som alltid har spilt for Dala bortesett fra en sesong med Strindheim i 20007

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00