BRUMUNDDAL: Med Jota på plass er trenerteamet i Brumunddal på plass for neste sesong. Teamet består av Erik Wettermark som hovedtrener, Svein Jota som assistenttrener, Vemund Brekke Skard skal være assistenttrener med ansvar for den fysiske delen og Knut Skjelseth som har sagt muntlig ja til å gå på en ny sesong som keepertrener.
Ydmyk Jota
- Det blir spennende for meg, sier en ydmyk Svein Jota.
Noe av det siste han hadde ventet seg, var å få henvendelse fra Brumunddal. Etter at Stange hadde skaffet seg ny trener for neste sesong, hadde Svein Jota innstilt seg på et friår, men da henvendelsen kom, var han ikke sin om å slå til.
- Jeg trodde nå helst at de ringte for å forhøre seg, sier den tidligere kantspilleren i Nybergsund i 17 år.
Ikke akkurat fersk
Svein Jota er ikke det en kan kalle rykende fersk, fotballfaglig. Han har de 17 årene som spiller for Nybergsund bak seg. I tillegg har han vært 10 år i Stange-fotballen, hvorav åtte som ansvarlig trener for A-laget. Han har imidlertid ingen formell trenerutdanning, men vurderer å melde seg opp til kursing nå.
- Jeg har fått utfolde meg i Stange i mange år, basert på det jeg har lært i løpet av min egen fotballkarriere. Da med Dag Opjordsmoen som mentor. Mye av lærdommen er kommet gjennom mer eller mindre passende spørsmål jeg har stilt i tide og utide, ler Jota.
Ingen stor ambisjoner
Svein Jota har aldri hatt ambisjoner om å trene noe eliteserielag, men ser likevel nytten av å få med seg litt mer formell utdannelse i faget fotball etter hvert.
- Et fotballtrenerkurs kan helsikkert også linkes opp til min sivile jobb. Jeg har veldig mye med mennesker å gjøre. Lagspill kan en innføre over alt og utlært blir en aldri, uansett.
Ikke flytte konuser
- Hva kan du tilføre Brumunddal, Svein?
- Vanskelig å si på stående fot. Jeg er utrolig smigret over at Brumunddal tok kontakt og ville ha meg med. Hvilke forventninger Brumunddal har, kan jeg vanskelig svare på, men enten er dem god til å juge, eller så mener dem vel at jeg har noe å bidra med. Dette får vi klargjøre når vi skal diskutere arbeidsoppgaver. Én ting er sikkert. Jeg skal ikke gå etter Erik (Wettermark) og flytte konuser. Jeg har derimot fått beskjed om at jeg skal lede de treningene der Erik ikke kan være til stede.
Team - en ny opplevelse.
For første gang i sin trenerkarriere skal Svein Jota jobbe i et trenerteam. Den siden av saken bekymrer ham ikke. Han har tidligere hatt sivil jobb sammen med Erik Wettermark.
- Ellers har jeg inntrykk av det allerede er etablert et fint team i Brumunddal. Dette skal bli moro, sier Svein Jota.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.