Wettermark sto og veide mellom å bruke Olav Mulbradt Sveen på midten, skyve Aleksander Melgalvis fram på hans egentlige plass som spiss og plassere Gaute Granmo på benken. Men så kom tanken på at han trengte to bakromsspillere. Derfor foretrakk han Gaute Granmo og Jonatan Helmersen fra start mot Valdres. Melgalvis ble trukket ned på midtbanen.

Åpnet kontoen

Gaute Granmo takket for tilliten med å åpne sesongen i år som han avsluttet fjorårssesongen. Han åpnet Dalas målprotokoll i det 26. minutt. Målet kom etter et godt innøvd innlegg fra høyre, der Fredrik Haave Andersen la en millimeterpasning inn foran mål.

- Dette har vi trent en del på. Ikke engang jeg kan bomme fra en halv meters hold, gliste Gaute Granmo etter 1-0-målet. Selv var han klar over trenerens dilemma, men var glad han fikk spille fra start. Det lå ikke noe automatikk i det, ifølge ham selv.

Fornøyd Wettermark

Og selvsagt var Wettermark fornøyd med magefølelsen sin:

- Jeg synes vi kontrollerte kampen bra etter hvert. Vi hadde en famlende åpning av kampen. Om det var motvinden eller noe annet som gjorde det, vet jeg ikke, men vi kom til hektene etter hvert.

Wettermarks oppskrift var å spille gjerrig fotball. Det gjorde Brumunddal. Til de grader. Godt defensivt organisert, nektet de Valdres å komme til målsjanser av betydning. Kontringsopplegget til Dala, var også en suksess. Fem klare målsjanser resulterte i to mål i en seriepremière der poengene var det viktigste.

Kynisk borte

- Det ble en jobbekamp for oss, men jeg synes at gutta løste denne oppgaven bra. Valdres hadde ballen mye, men skapte så å si ingen ting. Jeg vil si at vi lyktes med det kyniske opplegget vi kom hit med: Å satse på kontringer. Det ga resultater. Det kunne fort blitt flere enn de to målene vi scoret.

Slik Brumunddal framsto mot Valdres i går, er ikke slik laget ønsker å framstå i år, men som Wettermark sa det: - Hvorfor skal vi styre kampene på bortebane?

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.