Wettermark sto og veide mellom å bruke Olav Mulbradt Sveen på midten, skyve Aleksander Melgalvis fram på hans egentlige plass som spiss og plassere Gaute Granmo på benken. Men så kom tanken på at han trengte to bakromsspillere. Derfor foretrakk han Gaute Granmo og Jonatan Helmersen fra start mot Valdres. Melgalvis ble trukket ned på midtbanen.

Åpnet kontoen

Gaute Granmo takket for tilliten med å åpne sesongen i år som han avsluttet fjorårssesongen. Han åpnet Dalas målprotokoll i det 26. minutt. Målet kom etter et godt innøvd innlegg fra høyre, der Fredrik Haave Andersen la en millimeterpasning inn foran mål.

- Dette har vi trent en del på. Ikke engang jeg kan bomme fra en halv meters hold, gliste Gaute Granmo etter 1-0-målet. Selv var han klar over trenerens dilemma, men var glad han fikk spille fra start. Det lå ikke noe automatikk i det, ifølge ham selv.

Fornøyd Wettermark

Og selvsagt var Wettermark fornøyd med magefølelsen sin:

- Jeg synes vi kontrollerte kampen bra etter hvert. Vi hadde en famlende åpning av kampen. Om det var motvinden eller noe annet som gjorde det, vet jeg ikke, men vi kom til hektene etter hvert.

Wettermarks oppskrift var å spille gjerrig fotball. Det gjorde Brumunddal. Til de grader. Godt defensivt organisert, nektet de Valdres å komme til målsjanser av betydning. Kontringsopplegget til Dala, var også en suksess. Fem klare målsjanser resulterte i to mål i en seriepremière der poengene var det viktigste.

Kynisk borte

- Det ble en jobbekamp for oss, men jeg synes at gutta løste denne oppgaven bra. Valdres hadde ballen mye, men skapte så å si ingen ting. Jeg vil si at vi lyktes med det kyniske opplegget vi kom hit med: Å satse på kontringer. Det ga resultater. Det kunne fort blitt flere enn de to målene vi scoret.

Slik Brumunddal framsto mot Valdres i går, er ikke slik laget ønsker å framstå i år, men som Wettermark sa det: - Hvorfor skal vi styre kampene på bortebane?

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00