HAMAR: Brumunddal åpnet klart best i Aalesund, men det var vertene som skulle få den første scoringen. På sin første mulighet, fikk de tildelt straffespark.
Det reddet Sturla Lierhagen, som sto sin andre kamp i 2. divisjon. Også returen holdt 18-åringen unna nettmaskene.
Men allerede i det neste angrepet skulle Herd får uttelling. Et passivt Brumunddal-forsvar gjorde ikke annet enn å se på at Eirik Kampenes satte ballen i mål.

Åpnet best

- Vi styrte de første 20 minuttene. At Herd tok ledelsen var et ran, sier Erik Wettermark, som ikke var fornøyd med den andre halvdelen av førsteomgangen.
- Da falt vi ned. I pausen hadde vi en god prat, og vi fikk rettet opp mye.
Brumunddal kom ut med en innstilling om å spille enklere, og mer direkte. Det fungerte.
Og ikke uventet kom utligningen på Dalas suksessoppskrift: Langt innkast. Magnus Nysveen kastet lang. Herd-keeper ble så forbauset over kastet at han slo ballen inn i eget mål.

Sterk andreomgang

Ett minutt senere sendte Andreas Løseth Johansen Dala i føringen.
- Vi var gode i perioder i andre omgang og leverte en god avslutning. Vi vant fullt fortjent, mente Wettermark, som aldri var nervøs, selv om Dala lå under til hvilen.
Brumunddal har nå gjort unna tre av fire langturer denne sesongen. Alle har endt med seier.
- Nå er det bare Aalesund 2 igjen i september.

Fire strake

Med kun 12 utespillere fra A-lagstroppen tilgjengelig til de tre siste kampene, skulle man tro at det ville vist seg på resultatene.
Men faktum er at Dala har tatt 12 poeng på sine fire siste kamper.
- Så langt denne sesongen har jeg måtte bruke 22 spillere. I fjor brukte jeg 25 mann, sier Wettermark, som roser mannskapet sitt for hvordan de har løst skadesituasjonen.
- Det er sentrale spillere som er borte. Det som er bra, er at alle har akseptert rollen sin i laget.

15 poeng

Med 15 poeng har Brumunddal blandet seg inn i toppstriden i avdeling 2. Wettermark er glad for at et noe usportslig Herd-lag ikke fikk ødelegge den fine Dala-statistikken.
- Det var en del etterslengere og noen høye albuer. Det var kanskje det som satte oss litt ut i 1. omgangen, sier Dala-treneren, som vil rose den bakre fireren for jobben de la ned.
- De var nesten prikkfrie i andre omgang. De spilte enkelt, og spilte seg stort opp etter pausen. Spesielt viktig siden Sturla Lierhagen sto sin andre kamp i 2. divisjon, avsluttet Wettermark.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.