Som spiller i Brumunddal Fotball forventes det at du:
1. Møter presis til avtalte tider (trening, kamper, møter).

2. Gir beskjed i god tid hvis du ikke kan komme på trening eller kamp.

3. Benytter godkjent utstyr til kamp og trening i samsvar med kravene til forsikringsdekning, bl a påbudet om leggskinner.

4. Bidrar til at garderober (borte og hjemme) med tilhørende utstyr behandles med forsiktighet og respekt og at de er ryddig og skikkelig når de forlates etter bruk.

5. Ikke nyter alkohol minimum 48 timer før trening og minimum 72 timer før kamp.

6. Har null-toleranse i forhold til bruk av doping.

7. Avstår fra oppførsel som kan oppfattes som diskriminerende, trakasserende eller truende.

8. Ikke deltar i veddemål eller pengespill i tilknytning til kamper der lag fra Brumunddal Fotball er involvert.

9. Avstår fra å skrive eller snakke nedsettende om andre lag, spillere, dommere etc på sosiale medier og på en slik måte at det kan skade klubbens og fotballens omdømme.

10. Bidrar aktivt til å fremme klubbens grunnleggende verdier

D - Adferd A - Ambisiøs - L - Lojalitet A - Attraktiv
og etterleve det som dette står for og som er beskrevet i klubbens planverk samt handler i tråd med NFFs, NIFs og klubbens lover og regler.


Dette er retningslinjer som er utarbeidet av Norges Fotballforbunds etiske komité. Hensikten er å henstille spillere som deltar i fotballaktiviteter i Norge til å bidra til en sunn og rettferdig konkurranse og være gode ambassadører for både klubben sin og sporten.

Bygge god Dala-kultur

- Det er ingen spesiell anledning som har gjort at vi innfører dette, men det er ønske om å profesjonalisere hele klubben opp mot de sportslige planer vi har lagt tidligere. Vi ønsker rett og slett å bygge en god Dala-kultur, sier klubbens sportslige leder, Tom Søgård.
- Hva om noen nekter å signere?
- Det har vi ikke testet ut, men vi vil naturligvis ta en samtale med spilleren, og jeg tror ikke det blir aktuelt at vedkommende vil spille i Dala.

Kan få karantene

- Og hva vil skje hvis noen bryter regelverket?
- Vi har ikke laget et sett med ulike straffreaksjoner. Vi må naturligvis ha et ris bak speilet, men skulle det skje, må vi vurdere hvert enkelt tilfelle. Det er nærliggende å tenke at karantene kan være ett virkemiddel.
- Har dere som ledere skrevet under på de samme retningslinjene?
- Nei, det er ikke alt der som passer lederne, men vi skal leve etter det samme regelverket tilpasset vår situasjon, sier Tom Søgård.
Det er ikke bare A-lagsspillerne som får presentert disse reglene. Det gjelder samtlige kvinnelige- og mannlige spillere i fotballgruppens senioravdeling.

Positivt blant spillerne

Rune Pettersen (bildet) er kaptein på Dalas A-lag, og han synes det er positivt at klubben har satt opp disse retningslinjene.
- Dette har ikke kommet på grunn av problemer i klubben, men det er greit å vise at sånn gjør vi det i Dala, selv om vi ville ha gjort det likevel. Vi er tross alt i 2. divisjon, og da skal det være litt seriøst, sier Rune Pettersen til HA-sporten.
Han synes det er positivt at Dala satser også på dette området, og slår fast at det ikke vært noe motvilje hos spillerne for å godta det etiske regelverket.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.