BRUMUNDDAL: -På tide å score et spillemål igjen, smilte en blid Aleksander Melgalvis etter kampen.
- Og så var det moro, endelig å vinne hjemme igjen, la han til.
Hadde ikke Melgalvis scoret på forsøket sitt fra utenfor 16-meteren ville kampen mellom Brumunddal og Follo endte med poengdeling. Det ville vært djupt urettferdig. Hjemmelaget vant sjansestatistikken 8-1. Follos største sjanse ble elegant og sikkert reddet av Christian Aarbogh Bjerke.

Nysveen regissør

Det var en crossball fra Magnus Nysveen på høyresiden over til Andreas Løseth Johansen som åpnet Follo-forsvaret. Løseth la ballen ut til Melgalvis som lurte av en mann og fyrte løs. Det skuddet hadde ikke Follos ellers så gode sisteskanse, en mulighet til å ta. Han var på veg andre vegen.
- Nå har vi holdt nullen i to kamper på rad. Du skal se det er høstformen som begynner å melde seg, forklarte Melgalvis som forlot banen etter scoringen på grunn av krampetendenser i beina.
Men så var han over alt, også. Midtbanespilleren hadde en egen tendens til å dukke opp der det skjedde mot Follo. I kampens 24. minutt hadde han en kjempesjanse da han fikk bråsnudd seg og sendte i veg en ball mot mål. Det gikk mellom beina på en Follo-forsvarer, men uheldigvis for Melgalvis og Brumunddal, var Follo-målvakten på plass.
- Jeg kunne valgt å spille på støtte etter som jeg i utgangspunktet sto feilvendt med ryggen mot mål, men jeg hadde ikke tid til å tenke. Det var bare å fyre løs, sa Aleksander Melgalvis som var fornøyd med egen innsats og advarte Dalas kommende motstandere med at laget hans er et høstlag.

Etter planen

Også Dala-trener Erik Wettermark, var fornøyd med det elevene hans viste mot Follo:
- Vi visste hva Follo ville komme med. Derfor justerte vi oss ned med vilje litt ut i førsteomgangen. Likevel synes jeg vi virket veldige solide. Follo skapte ikke all verden (én sjanse) mot oss, konkluderte Wettermark.
For etter en god Dala-åpning av kampen, kom Follo sterkt tilbake og styrte banespillet i 25 minutter av første omgang, men uten å skape farligheter foran Christian Aarbogh Bjerke i Dala-målet.
I stedet tok Dala over igjen fram mot pause. I det tidsrommet kunne hjemmelaget godt ha scoret både en og to ganger. Først med et skudd i steget fra Andreas Løseth Johansen, deretter enda et forsøk fra samme mann. Det forsøket endte i stolpen. Etter pause tok Brumunddal over, helt og holdent.
- Framover på banen varierte vi veldig bra. Vi gjennomførte bra med entusiasme i det vi foretok oss, sa Wettermark som bare hadde en ting å sette fingeren på: -Med et så sterkt overtak i spill og med åtte sjanser, burde vi ha scoret ett eller to mål til.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00