Etter 2-1-tapet brukte treneren lang tid i garderoben sammen med spillerne. Han ønsket at de skulle fortelle hva som skjedde med laget i 2. omgang.

For 1. omgangen satt som den skulle. Laget var godt organisert i den nye 4-4-1-1-formasjonen. Dala produsert også nok sjanser til å lede med både 2-0 og 3-0. Men det sto 1-0 i protokollen.

Og da Byåsen fikk utvist en spiller etter to minutters spill i 2. omgang, trodde vel de fleste at dette skulle bli en enkel sak.

Det trodde nok spillerne også.

Vil ha svar

- Spillerne vet hva de skal gjøre; når de skal presse og når oppspillene skal gå. I 2. omgang ble Byåsen til ti, og i stedet for å være smarte med ballen, så det ikke ut som det var noen glede i spillet vårt. Vi tok ikke det positive ansvaret vi fikk. Det er rart at vi detter så fort ut av rammene.

- Jeg hadde vært misfornøyd med ett poeng, og da kan du tenke deg hvor fornøyd jeg er med null, sier Wettermark.

Blir i garderoben

- Hva sa spillerne da du konfronterte dem med 2. omgangen?

- Det får være i garderoben. Det samme skjedde mot Herd og Levanger. Vi skal da ikke være redde for å få muligheter. Det ligger mye på det mentale, og vi må gjøre det til noe positivt å lede en kamp.

- Hva kan du gjøre med den mentale biten?

- Ofte er det mentale 60 prosent av trenerjobben. Vi har brukt mye tid på det tidligere, men er nødt til å prioritere det fram mot neste kamp. Vi må framfor alt ikke begynne å hakke på hverandre, men opptre støttende, sier Erik Wettermark til HA-sporten.

Dala-kaptein Rune Pettersen har ikke noe fasitsvar på hva som var årsaken til at Brumunddal falt av da Byåsen fikk en spillet utvist.

- Nei, jeg vet egentlig ikke hva som skjer. Det ser ut som det er Byåsen som får noe positivt ut av utvisningen. Vi begynner å trille ballen i stedet for å fortsette med tempo og sette fart på ballen, sier Pettersen.

Om ikke Byåsens 1-1-mål var enkelt å avverge, var trøndernes seiersmål av den heller merkelig varianten.

Greit nok at Brumunddal gjør det de kan for å score seiersmålet, men her blottet de seg totalt bakover, slik at Daniel Kvande ble matchvinner på en kontring i det 90. minutt.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00