Etter 2-1-tapet brukte treneren lang tid i garderoben sammen med spillerne. Han ønsket at de skulle fortelle hva som skjedde med laget i 2. omgang.

For 1. omgangen satt som den skulle. Laget var godt organisert i den nye 4-4-1-1-formasjonen. Dala produsert også nok sjanser til å lede med både 2-0 og 3-0. Men det sto 1-0 i protokollen.

Og da Byåsen fikk utvist en spiller etter to minutters spill i 2. omgang, trodde vel de fleste at dette skulle bli en enkel sak.

Det trodde nok spillerne også.

Vil ha svar

- Spillerne vet hva de skal gjøre; når de skal presse og når oppspillene skal gå. I 2. omgang ble Byåsen til ti, og i stedet for å være smarte med ballen, så det ikke ut som det var noen glede i spillet vårt. Vi tok ikke det positive ansvaret vi fikk. Det er rart at vi detter så fort ut av rammene.

- Jeg hadde vært misfornøyd med ett poeng, og da kan du tenke deg hvor fornøyd jeg er med null, sier Wettermark.

Blir i garderoben

- Hva sa spillerne da du konfronterte dem med 2. omgangen?

- Det får være i garderoben. Det samme skjedde mot Herd og Levanger. Vi skal da ikke være redde for å få muligheter. Det ligger mye på det mentale, og vi må gjøre det til noe positivt å lede en kamp.

- Hva kan du gjøre med den mentale biten?

- Ofte er det mentale 60 prosent av trenerjobben. Vi har brukt mye tid på det tidligere, men er nødt til å prioritere det fram mot neste kamp. Vi må framfor alt ikke begynne å hakke på hverandre, men opptre støttende, sier Erik Wettermark til HA-sporten.

Dala-kaptein Rune Pettersen har ikke noe fasitsvar på hva som var årsaken til at Brumunddal falt av da Byåsen fikk en spillet utvist.

- Nei, jeg vet egentlig ikke hva som skjer. Det ser ut som det er Byåsen som får noe positivt ut av utvisningen. Vi begynner å trille ballen i stedet for å fortsette med tempo og sette fart på ballen, sier Pettersen.

Om ikke Byåsens 1-1-mål var enkelt å avverge, var trøndernes seiersmål av den heller merkelig varianten.

Greit nok at Brumunddal gjør det de kan for å score seiersmålet, men her blottet de seg totalt bakover, slik at Daniel Kvande ble matchvinner på en kontring i det 90. minutt.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.