Før gårsdagens trening fikk spillerne beskjeden om at Erik Wettermark går fra å være hovedtrener til å bli assistent under Stein Rune Solbakken.

Årsaken til rollebyttet er enkelt og greit at Wettermark ikke lenger har tid til like mye fotball.

- Erik har en jobb som har blitt mer krevende og må bruke mindre tid på fotballen. Derfor gjør vi et internt skifte og Stein Rune tar over som hovedtrener, sier leder i Brumunddal, Tom Søgård.

- fornøyd med 1-0

Solbakken ser for seg noen endringer han kommer til å gjøre som hovedtrener, men påpeker at han og Wettermark i bunn og grunn trener lag etter samme filosofi.

- Fotballprinsippene er stort sett den samme for oss to og ligger til grunn i klubben. Vi er veldig enig om hvilken filosofi vi skal bruke i utgangspunktet, sier Dalas nye hovedtrener.

Likevel er det altså ting han ønsker å justere på.

- En ting jeg ser for meg å jobbe med er å få opp balltempo, sier Solbakken, og fortsetter:

- Så må vi være fornøyde med å lede 1-0, ikke nødvendigvis jage etter 2-0. Noen har fått for seg at vi skal underholde og spille ut motstanderne, men vi må huske at vi tross alt er nyopprykket. Det gjelder selv om vi spiller på hjemmebane, sier han.

Da Brumunddal toppet sin avdeling etter seieren over Gjøvik/Lyn for fire serierunder siden, uttalte Dala-spiller Øyvind Melgalvis følgende til HA-sporten:

«På hjemmebane skal vi dominere og underholde. På bortebane gir vi blaffen i det og tenker kun på tre poeng.»

Nå spørs det om ikke prinsippene som i utgangspunktet kun gjaldt bortekamper, også vil bli gjeldende på Sveum.

- Er du mer kynisk enn Wettermark?

- Når vi har vært som mest kyniske har vi vunnet kampene våres, svarer Solbakken.

Gavmilde hjemme

Felles for Dalas hjemmekamper mot Levanger, Herd, Byåsen og i cupen mot Nybergsund, er ikke bare at det til slutt endte med tap. I alle kampene tok nemlig Dala ledelsen først.

- Vi kan ikke være like gavmilde på Sveum som vi har vært. Det er først og fremst her vi skal vinne kampene våres, og da nytter det ikke å gi bort poeng like enkelt som vi har gjort i de første seriekampene. Vi må begynne å vinne hjemmekampene våres, påpeker han.

Erik med videre

Den nye hovedtreneren er glad Erik Wettermark blir med videre som assistent.

- Han har hatt stor suksess og er veldig godt likt i spillergruppa. Samtidig utfyller vi hverandre godt på treningsfeltet. Jeg er litt mer verbal og går rett på spillerne, mens Erik er fantastisk på organisering, sier Brumunddals nye hovedtrener, Stein Rune Solbakken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.