Trenerkarrieren til Erik Wettermark startet for alvor i HamKam i 1995. 15 år senere skal han møte grønnbuksene og har nådd siste trinn som fritidstrener.
HAMAR:2065A710 - Jeg trives utrolig godt som fritidstrener, men det er nok ikke mulig å komme noe lenger uten å bli trener på heltid, fastslår Erik Wettermark.
Det har aldri dukket opp noen slike tilbud, og kommer tilbudet blir det en vanskelig vurdering i forhold til den sivile jobben og familien.
HamKam-meritter
Trenerkarrieren startet han allerede som 23-åring. Etter noen år i moderklubben Storhamar ble han hentet til HamKam av Peter Engelbrektsson, og trente juniorlaget i to sesonger. HamKam har nesten aldri hatt bedre resultater med dette laget. 3. plass i Jet-turneringa, og sølv det første året Hedmark fikk være med i interkretsserien.
22DFDBC8- Det var veldig lærerikt. Engelbrektsson var forut for sin tid, og hadde spillerutvikling veldig i fokus. Det mener jeg er viktig, og er noe mange synder litt mot, spesielt i 3. divisjon, forklarer Wettermark.
219AD238Det ble aldri noe mer HamKam på hamarsingen. Han har aldri fått noen flere henvendelser fra klubben som hadde mange foran ham i trenerkøen.
I utvikling
22014470Etter 20 år som trener har Wettermark utviklet seg mye, men menneskeinnsikt, den mentale biten og kunnskap om kropp og helse er fortsatt sentral.
220D0698- Jeg er fortsatt prosessorientert, vil ha åpenhet i spillergruppa. Det var slik vi slo Flisa i kvalifiseringen i fjor. Alle kjøpte budskapet, var enige og trodde på det vi skulle gjøre.
Underveis i trenerkarrieren har han tatt til seg impulser fra andre topptrenere som Tom Nordlie og Nils Arne Eggen, og fra trenerutdanning på Olympiatoppen.
- En trener blir aldri utlært, det er alltid nye utfordringer. En av forskjellene nå er at jeg nok er roligere enn før, og er mer reflektert. Når en ser jordskjelv, ambassader som brenner og andre ting i verden, er ikke fotball gravalvor. Det er et viktig utgangspunkt.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.