• Klar: Erik Sigtbakken

(Brumunddal - Rosenborg 2 2-0)

Brumunddal spilte en solid kamp mot et Rosenborg 2-lag, krydret med Tippeliga-spillerne Per Verner Rønning, Jørgen Skjelvik og Alexander Sørloth.

Nå er det kun syltynn teori som kan nekte Brumunddal videre spill i 2. divisjon til neste sesong. 

Jonatan Helmersen spilte en kjempekamp på sin høyreving og terroriserte Rosenborg-forsvaret gang etter gang.

- Det er deilig å spille på dager som denne. Vi leverer en knallkamp start til slutt, og jeg synes ikke Rosenborg er i nærheten av å true oss, sier Helmersen, som scoret Brumunddals første scoring. 

- Jeg jager en stuss i bakrom, og når forsvaret og keeperen ikke blir enige om hvem som skal gå på ballen, så bare setter jeg fart i håp om å rekke ballen først, avslutter Jonatan Helmersen.

brumunddal styrte spillet, men scoringen lot vente på seg

Det var en rolig start på kampen. Ingen av lagene turte å ta styringen og sette sitt preg på matchen. Men etter hvert som klokka tikket, tok Brumunddal mer og mer grep om omgangen. Brumunddal brukte ofte lang tid på å bygge opp angrepene sine, og ofte var planen at formspiller Jonatan Helmersen skulle få ballen høyt i banen. Helmersen hadde flere gode innlegg, men enten var det for dårlige løp inn i boksen eller så misset Pablo Aracil på mål.

Den største muligheten fikk Brumunddal etter 35 minutter. Hjemmelaget rullet fint opp på høyresiden. Fredrik Haave Andersen la et godt innlegg på bakre stolpe. Jim Sørum Johansen fikk gå opp upresset og heade, men dessverre gikk forsøket i stolpen bak en utspilt Jacob Storevik i Rosenborg 2-målet. 

Helmersen forsatte storspillet

Etter ti minutter av andre omgang, kom den forløsende scoringen. En lang ball ble slått i bakrom. Rosenborg-stopperne og keeper kommuniserte dårlig, og det skulle Jonatan Helmersen utnytte. Han så muligheten og løp inn bak Rosenborg-forsvarene, rundet keeper og satte ballen inn i det tomme buret.

Brumunddal fortsatte å kontrollere spillet, men 2-0-scoringen lot vente på seg.

Men etter en drøy halvtime, kom den viktige scoringen. Innbytter Vegard Ruud rundet sin back og slo et nydelig innlegg inn på fem meter. Der kom Pablo inn i stor fart og styrte ballen lekkert inn i lengste hjørne.

Rosenborg 2 prøve seg med en sluttspurt, men uten å sette Brumunddal på de helt store prøvene. 


Brumunddals lag (4-4-3): Christian Aarbogh Bjerke - Fredrik Haave Andersen, Øystein Kvello, Rune Pettersen, Jesper Sørum Johansen - Andreas Hovermoen, Aleksander Melgalvis Andreassen, Jim Sørum Johansen - Jonatan Helmersen, Pablo Rodriguez Aracil, Erik Sigtbakken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.