Manglerud/Star - Brumunddal 3-2 Tomasz Kociszewski scoret ett mål og la opp til det andre i Brumunddals treningskamp mot Manglerud/Star. I går ble de to satt på flyet hjem til Polen.
OSLO: - Polakkene ble veid og funnet for lette for Brumunddal. Vi tilbyr dem ikke kontrakt. Årsaken er at ingen av de to umiddelbart ville blitt klare forsterkninger av stallen nå. Vi har allerede like god spillere som de to, til disposisjon. Da er det riktig av oss å bruke oppmerksomheten vår på disse, sier Brumunddal-trener Erik Wettermark.
Hva det blir til med nyanskaffelser nå, er fortsatt litt uvisst, men Brumunddal jobber fortsatt med å forsterke stallen sin til høstsesongen.
- Vi er på markedet, men vi har ingen alternativer som kunne blitt spilleklare like raskt som Tomasz og Marek Kociszewski, sier Guttorm Tysnes.
Ingen lett jobb
De to polakkene hadde ingen lett jobb med å overbevise Brumunddal-ledelsen om sitt kandidattur mot Manglerud/Star lørdag. Dala-spillerne var spillerustne. Wettermark stilte med kun seks førstelagsspillere fra start og polakkene hadde en ti timers reise fra Polen i beina fra dagen før. I tillegg fikk de spille på uvant underlag, kunstgress, og de stilte til kamp med bare en trening sammen med det øvrige Brumunddal-laget bak seg.
Gjorde så god vi kunne
Polakkene var også smertelig klar over at de ikke hadde levert varene Brumunddal var ute etter.
- Det var vanskelig å si hvordan dette gikk. Vi er nye i landet, i laget og uvant med underlaget. I tillegg satt reisen fra dagen før i beina, sa Marek (26) Kociszewski som gikk krampe og måtte forlate banen 24 minutter før slutt. At broren Tomasz hadde en stor andel i Brumunddals uttellinger, hjalp ikke verken på egen selvtillit eller i Brumunddal-ledelsens øyne: - Jeg gjorde så godt jeg kunne, men det var ikke lett, sa Tomasz. Han ble ikke spilt opp av sine egne, og dette gjorde det naturligvis ikke enklere for ham. I tillegg virket han ikke å være den duellspilleren som Brumunddal har bruk for.
Annen type fotball
Marek og Tomasz Kociszewski har i det siste spilt på nivå fire i tysk fotball. Tidligere har de spilt på nivå tre i polsk fotball. Likevel var overgangen til norsk fotball stor de to.
- Forskjellen fra det vi er vant med, er at Brumunddal tydeligvis spiller mer direkte fotball enn hva vi er vant med. Både i Polen og Tyskland er vi vant til mer ballbesittelse, sier de to.
- Jeg tror nok Marek ville holdt nivået for oss om han hadde fått tid på seg, men Tomasz var ikke god nok. Begge brukte tid på å komme inn i spillet, tid som vi har til rådighet. Vi skal ha spillere som kan gå rett inn og heve laget, sa Guttorm Tysnes.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.