Adrian Thun sa nei til å spille for HamKam, men nå er han klar til å bøtte inn mål for Brumunddal i 2. divisjon.
Brumunddal
HamKam ønsket nemlig å hente Adrian Thun fra Hasle/Løren i sommer, men da valgte 23-åringen fra Oslo å takke nei. Noen måneder seinere slo han til på direkten da Brumunddal ga han et kontraktsforslag. Og nå har spissen, som har et godt rykte på seg som målscorer, flyttet til Jessnes med samboer og barn.
Og i går kveld debuterte han på Dala-treningen på Sveum.
Derfor nei til Kamma
- Jeg er veldig spent på å bli kjent med hele laget. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben. Opplegget virker seriøst. Jeg har fått inntrykk av at Brumunddal ønsker å satse i toppen, og jeg tror Kai Kristiansen er en bra trener, sier Thun til HA-sporten.
Avslaget til HamKam forklarer han med at tilbudet kom på et litt dårlig tidspunkt.
- Det var like før fødsel for samboeren min, og jeg var litt småskadd. Jeg prioriterte annerledes da. Da Brumunddal kom på banen noen måneder etterpå med et godt tilbud, var det lettere å si ja. Samboeren min er også fra Hedmarken, sier Thun.
Mens Hasle/Løren spilte i 3. divisjon lå han på rundt 25 mål i sesongen. I 2. divisjon i fjor ble det litt vanskeligere, men så rykket da Hasle/Løren også ned. Likevel fikk Thun notert 15 mål i serien og to i cupen.
- Jeg er fornøyd med forrige sesong i Hasle/Løren, men jeg håper å bidra minst like sterkt i Brumunddal. Jeg er både stor, sterk og rask og har gode avslutninger, sier Thun når han blir bedt om å si litt om seg selv.
Trenger tre til
Dala-trener Kai Kristiansen gikk tungt inn for at Dala-ledelsen skulle skaffe nettopp Thun, selv om han ikke har sett ham spille.
- Jeg har merket meg den gode statistikken han har. Vi har håp om at vi har sikret oss en god spiller, selv om det er for tidlig å si så veldig mye. Dette var jo hans første trening med oss, sier Kai Kristiansen.
For øvrig er Kristiansen på utkikk etter flere forsterkninger. Fem sentrale spillere er nemlig borte siden forrige sesong.
Keeper Christian Aarbogh Bjerke har gått til Notodden, midtstopper Magnus Nysveen har trappet ned, stopperkollega Eirik Olssen er aktuell som venstreback for Ull/Kisa, midtbanespiller Aleksander Melgalvis har gått til KIL og spissen Marius Holt har gått til Løten.
- Vi har mistet ei hel sentrallinje med spillere som har vært gode i Brumunddal. Vi trenger en stopper, en midtbanespiller og en angrepsspiller til før vi er komfortable med stallen, sier Kristiansen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.